Fila Corona Varia (21) - Postzegelblog

Fila Corona Varia (21)

0

In de 19e coronablog kreeg ik een tip om over ‘dranken op het terras’ te schrijven. Hartelijk dank, Piet! Ik zal het onderwerp verbreden naar eten en drinken op terrassen en restaurants. Heeft u op het terras gezeten op Tweede Pinksterdag? We lijden allemaal aan ’terrashonger’. Er valt veel te vertellen over een dagje Den Bosch in deze 21e blog. Mocht u zelf thema’s willen lezen voor toekomstige coronablogs, geef deze onderwerpen aan mij door.

Zwitserland (2019): Bier brouwen (cultureel erfgoed).

In Fila Corona Varia (19) gaf ‘Piet’ een eerste reactie met als thema ‘drinken op het terras’. Ik heb meteen zijn advies uitgewerkt in deze 21e blog. Zijn ’tweede reactie’ is hoopgevend voor Postzegelblog. We hebben te maken met een zeer ervaren thematische filatelist, die internationaal schrijft vanaf 2011. Zo’n ervaren persoon is in staat om als postzegelblogger nieuwe thema’s uit te werken. In feite zijn favoriete thema’s. Ik neem aan dat ‘Piet’ deze blog leest. Geef u op via Postbeeld.nl waar we u als collega blogger verwelkomen!

Terrasbingo van Onze Taal.

Eten en drinken

Aftellen voor plek op terras. Heeft u uw familie en vrienden weer gezien op Tweede Pinksterdag in een restaurant of op een terras? Was u toevallig in Den Bosch en heeft u dit veelzeggende hotel-café-restaurant bezocht? Inmiddels is de naam gewijzigd in ‘The Stamp’ met slechts 25 hotelkamers.

Voordat u klant wordt op het terras/restaurant, wordt u eerst onderworpen aan een ‘incheckprocedure’ of ’triage’ om te kunnen eten en drinken. Als ‘groen’ licht wordt gegeven door de gastvrouw, worden we begeleid naar onze tafel (met nummer). We beginnen eerst met een kopje koffie van eigen bodem: Douwe Egberts.

Nederland (2003): 250 jaar Douwe Egberts (PTT Postzegelmapje).

Daarna besluiten we om een lekkernij van de streek te proeven. Zeker omdat we kilometers hebben gereisd met mondkapje in het openbaar vervoer (trein, bus). We kiezen voor een moorkop (ah, verkeerd woord), we bedoelen een Bossche Bol.

U heeft in de rest van Nederland vast onderstaande lekkernijen gegeten en anders is deze ‘menukaart’ bedoeld voor uw volgende bezoek.

Nederland (2017): Tien Nederlandse lekkernijen.

We zitten al 1,5 uur in de 1,5 metersamenleving op een 1,5 meterterras. Dan wordt het tijd om over te gaan op alcohol dus bier. We ondersteunen ons nationaal product, dus valt onze keuze voor Heineken.

Nederland (2014): Paparazzo uitgifte voor 150 jaar Heineken Brouwerij.

In Amsterdam wordt meestal door toeristen de Heineken Experience bezocht. Heineken Experience is een museum over het biermerk Heineken en de brouwerij, gevestigd in de voormalige Heineken Brouwerij in Amsterdam. Het museum geeft een kijk in de geschiedenis van het bierbrouwer en van het brouwproces gedurende de jaren. Bezoekers van het museum krijgen een interactieve multiamedia rondleiding. Tevens krijgen ze twee consumpties in de museumcafés. De Heineken Experience bevindt zich aan de Stadhouderskade in Amsterdam-Zuid en maakt deel uit van de Europese Route voor Industrieel Erfgoed (ERIH). Zie: https://www.heinekenexperience.com/nl/

Nederland (2016): Heineken Experience persoonlijke zegels.

 

Heineken Experience, gevestigd in de voormalige Heineken Brouwerij aan de Stadhouderskade.

We hebben honger. We gaan voor een bestelling van kleine hapjes, zeg maar onze lievelingsgerechten: Dim Sum.

Macao (2010): 10th Anniversary of Macao Food Festival.

 

Let op overstekende obers!

We zitten nu al drie uur op het terras en dan wordt het tijd om over te gaan op Belgische bieren. Gelukkig hebben ze deze smaken in voorraad.

België (2012): zes Belgische Trappistbieren.

Bijzonderheid vel: Met een speciale techniek wordt over het glas een laagje vernis gelegd waardoor deze postzegels een extra realistische uitstraling krijgen. Veel zon en weinig regen voor alle horecaondernemers in de komende zomerperiode!

Nederland (1949): 2 + 2ct, terras aan zeestrand.

Groter terras scheelt slok op borrel. Als de horeca per 1 juni 2020 weer gasten ontvangt, mogen de terrassen tijdelijk uitdijen. De versoepeling moet bij ondernemers de pijn van de coronadreun verzachten.

WC / Toilet

We vragen de rekening en vragen waar het toilet is. De gastvrouw wijst ons naar binnen. Ze werken met een corona-proof toiletbezoek inclusief een stoplicht voor de wc: ‘Zo kom je elkaar niet tegen’. Het is een kwestie van ’toiletcontrol’, meldt de ober binnen.

 

 

 

 

 

 

 

 

Het werkt simpel net als een normaal stoplicht met de huidige technieken. Draadloze sensoren registreren de bezetting van het sanitair en geven dat door aan het stoplicht, dat vanuit het restaurant te zien is. Rood is bezet, bij oranje staat iemand zijn of haar handen te wassen, en groen is vrij. ‘Op deze wijze kunnen gasten hun toiletbezoek goed plannen’, zegt de ober. ‘Zo weet je of de wc bezet is en kom je ook niemand tegen op de weg ernaar toe’. ‘Het ‘wc-stoplicht’ is zo ingericht zodat ook tijd beschikbaar is om de boel te ventileren’. We kunnen met een goed gevoel een bezoek brengen aan het toilet. Aan alles is gedacht, dus geven we een extra fooi voor deze moderne ondernemer. We komen zeker een keer terug naar deze locatie in Den Bosch!

San Marino ( 2015): World Toilet Day. Italianen zijn welkom!

Meer info

Rijksoverheid: https://www.rijksoverheid.nl/

RIVM: https://www.rivm.nl/

Worldometers Corona: https://www.worldometers.info/coronavirus/

Corona woordenboek: https://www.taalbank.nl/2020/03/14/coronawoordenboek/

FAQ NRC Corona:

https://www.nrc.nl/nieuws/2020/02/02/wat-we-tot-nu-toe-weten-over-het-coronavirus-a3989006

Meer Corona blogs vindt u op: https://www.postzegelblog.nl/tag/coronavirus/

 

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
Thematisch België Zwitserland Gastronomie MuseaNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (17 stemmen, gemiddeld: 4,76 uit 5)
Laden...
PrintSchrijf een reactie

Reacties (0)

Schrijf een reactie

(registratie is niet nodig)