Postzegelblunders: De verkeerde maagd - Postzegelblog

Postzegelblunders: De verkeerde maagd

0

De normaal zo zorgvuldig en precies werkende Zwitserse postadministratie had pech met de postzegel van de permanente serie ‘Sterrenbeelden en landschappen’ gepubliceerd op 17 februari 1983, die het sterrenbeeld ‘Maagd’ over de Aletschgletsjer voorstelt. Het was te verwachten dat sommige mensen vanaf het begin dachten dat de naakte maagd een zware verkoudheid zou krijgen zo boven de ijskoude gletsjer, maar dat was niet het gene dat deze uitgifte problematisch maakte.

Het was echter pas toen de postzegel publiekelijk werd aangekondigd dat werd ontdekt dat het landschap was omgekeerd. De kunstenaars Eugen en Max Lenz, die de zegel hadden ontworpen, gebruikten een omgekeerd kleurenbeeld uit een tijdschrift als sjabloon voor hun ontwerp. Dus de maagd zelf op de postzegel is correct – het landschap daarentegen wordt gezien vanuit Wallis maar het uitzicht op de maagd en de Aletschgletsjer is verkeerd.

Op 24 november 1983 werd de fout gecorrigeerd – een nieuwe postzegel voor 2 frank verscheen met het sterrenbeeld ‘maagd’, maar deze keer met een ander berglandschap van Wallis, namelijk de Schwarzsee boven Zermatt met de kapel ‘Maria im Schnee’, zie hierboven dat de ‘verkeerde maagd’ bleef iets meer dan 9 maanden in de verkoop.

de uiteindelijke versie van de postzegel

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
Zwitserland AstrologieNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (3 stemmen, gemiddeld: 5,00 uit 5)
Laden...
PrintSchrijf een reactie

Reacties (0)

Schrijf een reactie

(registratie is niet nodig)