Postzegelblunders: De verkeerde Dietmar - Postzegelblog

Postzegelblunders: De verkeerde Dietmar

0

Als vooruitblik op de Wereldbeker in 1974, die plaatsvond in Duitsland, werd op 8 oktober 1973 in Paraguay een reeks postzegels met het thema voetbal gepubliceerd.
11 jaar later, in 1984 op de postzegelbeurs in Sindelfingen en ter ere van de in Stuttgart gevestigde VfB, die in 1984 landskampioen werd, verschenen zeven waarden uit deze serie met opdruk – waaronder een zegel van 0,30 Guarani waarbij iets niet helemaal klopte.

De postzegelserie zoals deze verscheen in 1973

De ontwerper had een fout gemaakt bij het labelen van deze postzegel en noch de drukker noch de postadministratie hadden de fout opgemerkt – niet in 1973, ook niet in 1984.

Naast de FIFA wereldbeker, toont de zegel twee voetballers in een duel om de  bal – de teksten op de postzegel geven ook aan om wie het gaat: McNab, van Arsenal London en Dietmar Erler van Borussia Dortmund.
En hier is de fout – op de postzegel staat: ‘HIER’ in plaats van ‘Dietmar’. De kunstenaar had waarschijnlijk de populaire versie van de voornaam ‘DIETER’ in zijn hoofd en hij maakte er ‘HIER’ van.

Dietmar Erler, geboren op 7 april 1947, van beroep basisschoolleraar, hij verhuisde van Borussia Dortmund naar Eintracht Braunschweig in 1970. Eerder speelde hij bij Arminia Bielefeld en ‘Fichte’ Bielefeld. Hij beëindigde zijn carrière in 1982.

Op de postzegel draagt hij een het gele shirt en zwarte broek van Borussia Dortmund. Het duel op de postzegel speelt zich af op een junior international tegen Engeland.

Deze fout werd voor het eerst gepubliceerd door de Bild-krant op 18 oktober 1984 naar aanleiding van een rapport over de postzegeltentoonstelling en -beurs in Sindelfingen.

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
Thematisch Duitsland Onderscheidingen VoetbalNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (1 stemmen, gemiddeld: 5,00 uit 5)
Laden...
PrintSchrijf een reactie

Reacties (0)

Schrijf een reactie

(registratie is niet nodig)