Van hogerhand - Postzegelblog

Van hogerhand

0

De posterijen en later de P.T.T. maakten besluiten, tarieven, wijzigingen, aanwijzingen etc. bekend middels Circulaires en Dienstorders (1).
Zeldzamer zijn bekendmakingen per brief en dan nog persoonlijk gericht (en geschreven) aan één kantoor. Het hulppostkantoor Oostermeer (in het Fries Eastermar, ten noorden van Drachten) kreeg een handgeschreven brief, verzonden op 7 maart 1884, van het Bureau Pakketpost te Leeuwarden (2+3).

 

Van de verzending met nader adres aangekomen postpakketten aan uw kantoor of die als geweigerd worden teruggezonden, moet voortaan per ommegaande mededeeling worden gedaan aan den Heer Directeur te Leeuwarden wat betreft plaats van afzending en nummer, datum van aankomst, en dien van verdere verzending, plaats van nieuwe verzending en mededeeling van het gewicht. Op het verzuim hiervan zal door het Hoofdbestuur boete worden toegepast. Postkantoor Leeuwarden’

Je zou denken dat er hier iets is voorgevallen, want er wordt al direct een sanctie in het vooruitzicht gesteld bij niet naleven van de instructie!

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegelsNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (4 stemmen, gemiddeld: 3,00 uit 5)
Laden...
PrintSchrijf een reactie

René Hillesum is eigenaar van René Hillesum Filatelie">René Hillesum Filatelie in Zwijndrecht

Tags bij dit artikel

Reacties (0)

Schrijf een reactie

(registratie is niet nodig)