Leidse Postzegelvereniging 80 jaar - Postzegelblog

Leidse Postzegelvereniging 80 jaar

1

De Leidsche Vereeniging van Postzegelverzamelaars werd net voor het uitbreken van de 2e Wereldoorlog, op 17 januari 1940 opgericht en startte toen met 40 leden. Opmerkelijk is dat het aantal leden tijdens de oorlog groeide naar ruim 250. Dat kwam onder andere doordat mensen postzegels zagen als speculatie en/of een object van zwarte handel.

Begin jaren 80 bereikte het ledenaantal haar hoogtepunt met bijna 800 leden. Dat aantal nam in de loop der jaren weer af, maar nu, na 80 jaar is de vereniging nog steeds actief met een trouwe aanhang, voor wie er jaarlijks 10 gezellige en informatieve avonden worden georganiseerd. Daarnaast zijn er een aantal ruilmiddagen.
De vereniging herdacht het 80 jarig-jubileum tijdens een sfeervolle bijeenkomst. Eén van de leden, Loek Janssen, die al 70 jaar lid is, werd in het zonnetje gezet. De secretaris Jan van de Kasteele kreeg tot zijn verrassing voor zijn vele werk in de filatelie de nationale bondsspeld uitgereikt.
Alle leden kregen een filatelistisch jubileumgeschenk, waaronder een speciaal ontworpen jubileumpostzegel. Op de zegel zien we de naam van de vereniging, zoals die in 1940 werd geschreven. Onder de loep de uitvergrote leeftijd van de vereniging. Verder het Leidse stadswapen met natuurlijk de rode Leidse sleutels daarin. Het betreft een frankeergeldige postzegel.


Voor informatie over verkrijgbaarheid van deze postzegel kunt U mailen naar: info@vph-wph.nl

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
Historisch HeraldiekNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (4 stemmen, gemiddeld: 5,00 uit 5)
Laden...
PrintSchrijf een reactie

Willem Hogendoorn spaart de thema’s Leiden en politie en is erelid van de Leidsche Vereeniging van Postzegelverzamelaars.

Reacties (1)

Schrijf een reactie

(registratie is niet nodig)