Queen Elizabeth II and The State Funeral - Postzegelblog

Queen Elizabeth II and The State Funeral

0

Historisch afscheid met emotie, pracht en praal. De staatsbegrafenis van Queen Elizabeth II zal de grootste begrafenis zijn van een staatshoofd, die we ooit zullen zien. Veel wereldleiders uit diverse monarchieën en presidenten. Geschat wordt dat meer dan 45 miljoen Britten de ceremonie zullen volgen live of op televisie. Wereldwijd wordt geschat dat minimaal 4 miljard mensen voor de buis zitten. In deze blog wordt elke dag en elk uur van haar staatsbegrafenis gevolgd.

Overlijden en reis van Schotland naar London

Op 8 september 2022 berichtte Speaker Lindsay Hoyle in het Lagerhuis dat Elizabeths gezondheidstoestand zeer zorgelijk was geworden. Inmiddels was er een team van artsen aanwezig op Balmoral Castle, waar de koningin nog steeds verbleef. Ook reisden verschillende familieleden van de koningin af naar het verblijf. Diezelfde dag overleed zij in het bijzijn van sommige familieleden. Haar overlijden werd omstreeks 18.30 uur (plaatselijke tijd) bekendgemaakt vanuit Buckingham Palace.

Engeland (2019): Uit de serie ‘Queen Victoria Bicentenary’.

Na haar overlijden op Balmoral Castle trad het protocol Operation Unicorn in werking met de gang van zaken als Elizabeth in Schotland zou komen te overlijden. Operation London Bridge zou worden gebruikt als ze in Engeland zou zijn komen te overlijden. Er werd een periode van nationale rouw tot zeven dagen na haar begrafenis afgekondigd. Wedstrijden in het voetbal, cricket en het wielrennen werden tot nader order afgelast.

Elizabeth werd opgebaard in de balzaal van Balmoral Castle. Op 11 september werd haar stoffelijk overschot over land via Aberdeen, Dundee en Perth in een meer dan zes uur durende rit van 280 kilometer overgebracht naar haar officiële Schotse residentie Holyroodhouse in Edinburgh. Van hieruit werd de overleden koningin op 12 september vergezeld door haar kinderen in processie over de Royal Mile overgebracht naar St Giles Cathedral, waar een herdenkingsdienst plaatsvond. Daarna werden belangstellenden 24 uur in de gelegenheid gesteld afscheid van de koningin te nemen.

Op 13 september reist The Queen’s Coffin vanuit Schotland per Royal Air Force-vliegtuig vanaf Edinburgh Airport en komt later die avond aan op RAF Northolt. The Coffin wordt op de reis vergezeld door haar dochter prinses Anne, The Princess Royal. Vanaf Londen wordt de kist overgebracht naar Buckingham Palace in de Bow Room.

Jersey (2020); 70 years Princess Anne, The Princess Royal.

 

Engeland (2014): Buckingham Palace.

Op 14 september zal de kist, in een processie in het bijzijn van Charles III en andere koninklijke familieleden, worden gedragen op een kanonwagen van The King’s Troop Royal Horse Artillery van Buckingham Palace naar het Palace of Westminster (het parlementsgebouw), om daar te worden opgebaard in Westminster Hall tot de staatsbegrafenis.

Op The Queen’s Coffin liggen de Koninklijke standaard van het Verenigd Koninkrijk, de Keizerlijke Staatskroon, Rijksappel en Scepter.

Engeland (2011): The Crown Jewels.

De processie gaat via Queen’s Gardens, The Mall, Horse Guards en Horse Guards Arch, Whitehall, Parliament Street, Parliament Square en New Palace Yard. Nadat de kist is aangekomen in Westminster Hall, zal de aartsbisschop van Canterbury een korte dienst leiden, bijgestaan ??door de zeer eerwaarde dr. David Hoyle, decaan van Westminster, en bijgewoond door de koning en leden van de koninklijke familie, waarna de ‘Lying-in-State’ zal beginnen. De gehele tocht was te zien op meerdere televisiezenders, via livestreams en in vakken langs de route. In Hyde Park stonden schermen opgesteld waarop de tocht eveneens kon worden gevolgd. Het publiek kreeg vier dagen de tijd om afscheid van de koningin te nemen. Urenlang (dag en nacht) stonden de Britten in de rij om afscheid te nemen van hun koningin.

Engeland (2020): The Palace of Westminster.

 

Logistiek

Naar verwachting zullen een miljoen mensen naar Londen komen om Elizabeth de laatste eer te bewijzen. Het wordt de grootste veiligheidsoperatie uit de Britse geschiedenis: 10.000 agenten zijn van alle regio’s aangetrokken. Volgens de Britse voorlichtingsdienst kosten de begrafenis en alle plechtigheden eromheen circa 12 miljoen euro.

Engeland (1979): 150th Anniversary of Metropolitan Police.

 

Staatsbegrafenis van Queen Elizabeth II

Op de ochtend van 19 september eindigt de ‘Lying-in-State’ en begint de staatsbegrafenis, die zal worden gehouden in Westminster Abbey om 11:00 uur. Dit is de eerste keer dat de begrafenisdienst van een monarch wordt gehouden in Westminster Abbey sinds George II in 1760, en de eerste staatsbegrafenis in Groot-Brittannië sinds die van Winston Churchill in 1965.

In termen van de complexiteit van logistieke planning, diplomatiek protocol en veiligheid, zal de begrafenis van Elizabeth II de grootste dergelijke gebeurtenis in het Groot-Brittannië zijn sinds de staatsbegrafenis van Churchill. Circa 2000 binnenlandse- en buitenlandse hoogwaardigheidsbekleders, waaronder staatshoofden zullen naar verwachting de staatsbegrafenis bijwonen. Uitnodigingen werden verstuurd naar elk land waarmee Groot-Brittannië diplomatieke betrekkingen onderhoudt, met uitzondering van Rusland, Wit-Rusland, Myanmar, Syrië, Venezuela en Afghanistan.

 

 

 

 

Op de dag van de begrafenis zal de kist worden verplaatst van Westminster Hall om 10:44 uur naar Westminster Abbey op de State Gun Carriage van de Royal Navy. In overeenstemming met de traditie van elke staatsbegrafenis van een monarch sinds Edward VII, zal de koets worden getrokken door 142 matrozen van de Royal Navy, terwijl de koning en andere leden van de koninklijke familie en leden van het huishouden van de koning achterop lopen.

Engeland (2009): Royal Navy Uniforms.

De kist zal om 10:52 uur bij Westminster Abbey aankomen. De decaan van Westminster David Hoylezal naar verwachting de dienst leiden, en de premier van het Verenigd Koninkrijk en de secretaris-generaal van het Gemenebest zullen lessen voorlezen tijdens de ceremonie.  De gebeden worden uitgesproken door de aartsbisschop van York, de kardinaal-aartsbisschop van Westminster, de moderator van de Algemene Vergadering van de Church of Scotland en de moderator van de Free Churches. De aartsbisschop van Canterbury Justin Welby zal de preek houden en de decaan van Westminster zal de zegen uitspreken. Om 11:55 uur klinkt de ‘Last Post’ en nemen de aanwezigen twee minuten stilte in de abdij in acht.

Engeland (1966): 900th Anniversary Westminster Abbey.

Het zingen van het volkslied markeert het einde van de ceremonie om 12.00 uur. De kist zal dan in een processie worden vervoerd van Westminster Abbey naar Wellington Arch op de State Gun Carriage, geleid door de Royal Canadian Mounted Police en gevolgd door de koning en leden van de koninklijke familie. De State Gun Carriage, die sinds de begrafenis van Sir Winston Churchill in 1965 niet meer in de straten van Londen te zien was, zal worden getrokken door 98 Royal Navy-zeelieden, met nog eens 40 marcherende achteraan. De koning en leden van de koninklijke familie zullen opnieuw de kist van de koningin in processie volgen. De processie zal detachementen van de strijdkrachten van het Gemenebest omvatten, evenals detachementen van de Britse strijdkrachten die een speciale relatie hadden met de koningin. Bij Wellington Arch zal de kist worden overgebracht met een koninklijk saluut naar de lijkwagen voor de reis naar Windsor. Tegelijk wordt het volkslied gespeeld.

Canada (1998); 125 years Royal Canadian Mounted Police

Bij Windsor Castle zal de lijkwagen zich bij de processie aansluiten die wordt gevormd op Albert Road om via een wandeling naar St George’s Chapel te lopen. Leden van de koninklijke familie zullen deelnemen aan de processie in de Quadrangle in Windsor Castle. Minute Guns zullen worden afgevuurd op de East Lawn, Windsor Castle door The King’s Troop, Royal Horse Artillery.

Engeland (2017): Windsor Castle.

De processie stopt onderaan de westelijke trappen van de St. George’s Chapel, waar de erewacht staat van de 1st Battalion Grenadier Guards. De kist van de koningin zal in processie in de kapel worden gedragen. De Committal Service begint om 16.00 uur, en naast Zijne Majesteit de Koning en leden van de koninklijke familie, zal de congregatie bestaan ??uit voormalige en huidige leden van The Queen’s Household. Voorafgaand aan de laatste hymne worden de keizerlijke staatskroon, de bol en de scepter verwijderd uit de kist van Hare Majesteit de koningin en op het altaar geplaatst. Daarna zal de Lord Chamberlain zijn witte staf ‘breken’ en op de kist plaatsen.

Engeland (2017): Windsor Castle – St. George’s Chapel.

Terwijl de kist van de koningin in de koninklijke kluis wordt neergelaten, zal de decaan van Windsor een psalm zeggen en de lofbetuiging voordat Garter King of Arms de stijlen en titels van Hare Majesteit uitspreekt. The Sovereign’s Piper zal een klaagzang spelen en de aartsbisschop van Canterbury zal de zegen uitspreken. Na afloop van de dienst wordt het volkslied gezongen. Later die avond zal er een privébegrafenis plaatsvinden in de King George VI Memorial Chapel, geleid door de decaan van Windsor. De koningin wordt samen met de hertog van Edinburgh begraven in de King George VI Memorial Chapel.

 

Wordt vervolgd….

The Royal Family: https://www.royal.uk/

 

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
Thematisch Canada Groot Brittannië PolitieNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (8 stemmen, gemiddeld: 5,00 uit 5)
Laden...
PrintSchrijf een reactie

Reacties (0)

Schrijf een reactie

(registratie is niet nodig)