Haagse OV-postzegel 'Tramlijn 12 van Station HS naar Duindorp' - Postzegelblog

Haagse OV-postzegel ‘Tramlijn 12 van Station HS naar Duindorp’

0

Naar aanleiding van het artikel over de uitgifte van de Openbaar Vervoer-emissie heeft een postzegelblog-lezer uit Den Haag zich ongevraagd danig verdiept met ter zake deskundigen in de OV-postzegel ‘Tramlijn 12 van Station HS naar Duindorp’. Niet alleen met achtergrondinformatie, maar ook nog met historische en actuele foto’s heeft hij ons nader geïnformeerd. Met graagte vervul ik de ‘doorgeef-luik-functie’ voor u als postzegelblog-lezer. R v/d L hartelijk dank voor je onverwachte medewerking. 

Naar ik hoop (maar niet verwacht) zijn er meer lezers die dit initiatief zullen volgen van ‘hun’ aansprekende postzegelafbeelding.

Op de zwart-wit foto van de postzegel staat de kruising Weimarstraat – Beeklaan. Deze opname is genomen vanuit de Weimarstraat ter hoogte van nummer 172 in zuidelijke richting. 

– Op de prentbriefkaart uit 1906 rijdt in de Weimarstraat nog een tram, die er nu niet meer bestaat. 

– Op de andere ansichtkaart is de Weimarstraat ter hoogte van nummer 174 richting het centrum gefotografeerd. Rechts zijn twee gevels zichtbaar namelijk een punt- en een trapgevel van Weimarstraat 172 en 174, die links op de postzegel terecht zijn gekomen. 

– Meer gedetailleerd staan beide gevels op de kleurenfoto.

Op het lila fotogedeelte van de postzegelafbeelding dat niet bebouwd is, staan alleen maar bomen aan de Nieboerweg, beginnend bij de Doctor van Welylaan, overgaand in de Duivenlandsestraat en eindigend op het Markenseplein in de Scheveningse wijk Duindorp met de draailus voor de tram als eindpunt. Niet ver van deze buurt vindt jaarlijks op Nieuwjaarsdag de strijd om het hoogste vreugdevuur plaats. Tijdens de jaarwisseling van 2018-2019 liep het gevaarlijk uit de hand.

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
Historisch TramsNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (6 stemmen, gemiddeld: 5,00 uit 5)
Laden...
PrintSchrijf een reactie

Bate Hylkema schrijft vanaf 1980 artikelen over filatelie en woont in het Friese Beetsterzwaag.

Tags bij dit artikel

Reacties (0)

Schrijf een reactie

(registratie is niet nodig)