Vakantiebeurs 2023: in één dag de wereld rond - Postzegelblog

Vakantiebeurs 2023: in één dag de wereld rond

2

Inspiratie, voorbereidingen treffen, ‘feel the vibe’ van locals, genieten van culinaire keukens uit alle werelddelen. Kortom, bezoek de Vakantiebeurs van 12 tot en met 15 januari 2023 in Jaarbeurs, Utrecht. In verband met de coronacrisis ging de Vakantiebeurs in 2021 en 2022 niet door. Verwacht een groot aanbod van organisaties, hotels en bestemmingen die jou de perfecte vakantie kunnen aanbieden in vijf hallen van de Jaarbeurs.

De wereld aan de wand

Stel dat u na uw bezoek aan de Vakantiebeurs tot de conclusie bent gekomen, dat een zomervakantie of een stedenreis een te hoge investering is vanwege de dure boodschappen, de sterk gestegen energieprijzen, de hoge huur, de hoge belastingen voor de woning, dan kunt u ook uw toekomstdroom aan de wand hangen. Bij de stand van Anton Siedsma, standnummer: 07.D100 (in hal 7 in het midden-rechts) kunt u kiezen uit een veelvoud van wandkaarten van diverse landen en van historische gebeurtenissen. Ook zijn oude plaatjesalbums (o.a. Verkade) te koop. Pure nostalgie is de landenkaart waar je uren naar kan kijken en dan afvraagt welke plaats die rode punt of vierkant is. Je kan het altijd opzoeken via Google Maps. Van de hele wereld heeft Anton landkaarten beschikbaar.

 

 

Nederland

Helaas zijn Nederlandse regio’s en steden schaars vertegenwoordigd op de Vakantiebeurs. Ik zag de Krimpenerwaard met o.a. Schoonhoven en de vesting Bourtange.

Zilverstad Schoonhoven

Schoonhoven ligt ten noorden van de Lek in de Krimpenerwaard aan de N210, tegen de grens met Utrecht. De historisch strategische ligging op de grens van Holland en het Sticht was bepalend voor de vorm van het stadscentrum. Schoonhoven beschikt over een tweetal veerponten voor auto’s en fietsen met een veerdienst over de Lek, hoewel een oprit is aangelegd voor een brug naar Gelkenes. Schoonhoven is bekend vanwege zijn zilversmeden en zilverindustrie.

Nederland (2006): Mooi Nederland – Schoonhoven.

Het Nederlands Zilvermuseum Schoonhoven toont een overzicht van Nederlands zilver in de tentoonstelling ‘Van erts tot eindproduct’. Techniek, geschiedenis, keurmerken, juwelierswinkel uit de jaren twintig, historisch en hedendaags zilver. Het is in het bezit van de historische collectie van Van Kempen en Begeer, die in delen is opgenomen in de vaste collectie. Het ambacht van goud- en zilversmid wordt sinds 2013 beoefend in het museum. In een eigen zilversmederij werken jonge goud- en zilversmeden. Bezoekers kunnen zelf de technieken van een edelsmid toepassen in het ZilverLab. Het museum organiseert diverse wisseltentoonstellingen en evenementen per jaar. Ieder jaar wordt tijdens de Schoonhovense Zilverdag de tentoonstelling ‘meesterwerken’ georganiseerd. Hier tonen de eindexamenstudenten van de Vakschool Schoonhoven hun afstudeeropdrachten. Aan de tentoonstelling is een prijs verbonden die zowel door een vakjury als een publieksjury wordt bepaald. Het museum is sinds 2010 ook verantwoordelijk voor de organisatie van de Schoonhoven Silver Award.

Lees verder: https://zilvermuseum.com/

 

Vesting Bourtange

Welkom in het jaar 1742

Vlakbij de Duitse grens, in het prachtige Westerwolde (Zuid-Oost Groningen),ligt de vesting Bourtange.Een uniek historisch verdedigingswerk dat zijn gelijke niet kent. Heden en verleden gaan perfect samen in deze kleine, sfeervolle vestingstad.

Nederland (2015): Mooi Nederland – vestingstad Bourtange.

In 1580 gaf Willem van Oranje opdracht om op een zandrug in het Bourtangermoeras, op de grens met het huidige Duitsland, een fort aan te leggen. In 1593 werd de vesting in opdracht van Willem Lodewijk van Nassau opgeworpen. Tussen 1593 en 1851 was Bourtange een belangrijke vesting. Toen de vesting in 1851 werd opgeheven ontstond een agrarisch dorp. Slechts een aantal gebouwen herinnerden nog aan de glorie van vroeger. In de jaren zestig van de vorige eeuw nam de toenmalige gemeente Vlagtwedde het initiatief om de vesting te reconstrueren. Het plan werd uitgevoerd tussen 1967 en 1992. Wallen werden opnieuw opgeworpen, grachten werden gegraven en soldatenbarakken werden gebouwd. Bezoekers van het Bourtange van nu wanen zich eeuwen terug in de tijd. Maak kennis met de vesting die nooit werd ingenomen. Lees verder: https://www.bourtange.nl/

 

Veel regio’s van onderstaande landen in de Jaarbeurs

Spanje

 

Kroatië

Turkije

 

Griekenland

 

Duitsland

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Geen besparing op vakantie

De internationale bezoeker droomt van langere vakanties en is vooralsnog niet van plan vakanties te schrappen in 2023, zo blijkt uit de resultaten van de Internationale Vakantiemonitor. 80% van de ondervraagden, afkomstig uit Nederland, Duitsland, België, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten, geeft aan een vakantie intentie te hebben voor dit jaar. Een kwart geeft aan daadwerkelijk al een vakantie geboekt te hebben.

Wordt in 2023 net als in 1967 een groei bereikt met het aantal vakanties in eigen land maar ook door bezoeken van buitenlandse gasten?

Het aantal Nederlanders dat in eigen land op vakantie gaat stijgt licht in 2023. Waar in 2022 nog 11% meer mensen op vakantie ging in eigen land, stijgt dat percentage naar verwachting in 2023 verder met +2% naar 13% ten opzichte van 2019. Ondervraagden uit het onderzoek geven aan dat flexibele voorwaarden, verblijf op een rustige plek en stijgende prijzen de belangrijkste factoren zijn bij het kiezen van een vakantiebestemming dit jaar.

Lees het volledige persbericht van het NBTC:

https://www.nbtc.nl/nl/site/actueel/consument-niet-van-plan-te-besparen-op-vakantie.htm

 

Geniet van je toekomstige vakantie!

 

ILightU

Als je toch in Utrecht bent voor de Vakantiebeurs, geniet ’s avonds van lichtkunst in en rondom het stationsgebied. Van 6 tot 29 januari 2023 vindt het lichtfestival ‘I light U’ voor de tweede keer plaats in Utrecht. Een expositie met toffe lichtkunst van nationale en internationale lichtkunstenaars.

Nederland (2007): Mooi Nederland – Utrecht.

Utrecht Centraal Station, het grootste knooppunt van treinen in Nederland. Een plek om te vertrekken naar je vakantie, naar je werk, op familiebezoek, naar vrienden, waar je maar heen wilt. Voor een ander is Utrecht Centraal het knooppunt van waaruit je doorreist. Een continue dynamiek van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat. Allemaal mensen op weg naar dichtbije, verre, bekende of onbekende bestemmingen. Weg van Utrecht. Er is geen vaste route en geen toegangsprijs, laat je meevoeren langs de lichtende kunstwerken! De lichten gaan elke dag aan vanaf 17:00 uur. Thema: Homecoming.

 

Meer info:

Vakantiebeurs 2023: https://www.vakantiebeurs.nl/

‘I light U’: https://ilightu.nl/

Reisprofs: https://reisprofs.nl/

50 jaar Vakantiebeurs in 2020:

https://www.postzegelblog.nl/2020/01/16/50-jaar-vakantiebeurs-waar-ga-jij-heen/

 

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
Thematisch Canada Duitsland Griekenland Kroatië Spanje ToerismeNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (9 stemmen, gemiddeld: 5,00 uit 5)
Laden...
PrintSchrijf een reactie

Reacties (2) Schrijf een reactie

  • Willem op 14 januari 2023 om 13:59

    Nederland, het land met de meeste pretparken. Vakantie beurs bijzonder na pandemie, huidig antropoceen (planeet verwoesting door mens).

    weer goed informatief en mooi. (Moest TV-serie Rampjaar 1672 denken vanwege o.a. Bourtange)

  • Boris op 16 januari 2023 om 21:48

    Bedankt voor de tip I light U!
    Blog was informatief

Schrijf een reactie

(registratie is niet nodig)