Omschakeling van Belgische francs naar euro’s - Postzegelblog

Omschakeling van Belgische francs naar euro’s

0

belgische frankeerzegelOp 1 oktober 1999 begon de Belgische Post met de introductie of wel gewenning aan de euro die op 1 januari 2002 moest dienen als vervanging van de vertrouwde Belgische franc. Het was een frankeerzegel van 17 franc, ongerekend in 0,42 eurocent.

Maar men deed het ook op een meer ludieke manier. België is ook beroemd vanwege de striptekenaars en stripverhalen. Daarom bracht men een blokje met negen postzegels uit waarbij elke postzegel te maken had met een bepaalde strip. Bekende en minder bekende stripverhalen werden uitgebeeld in één plaatje. De meest bekende is natuurlijk de middelste zegel met een afbeelding van de raket naar de maan van Kuifje. Hergé tekende zijn eerste Kuifje in 1929 in de strip “In het land van de Sovjets”. Omdat het verhaal in de Franse taal was gesteld heette onze held Tintin. Maar waarom het jaartal 1989? Het boek Raket naar de Maan verscheen in 1953.

belgische stripzegels

De waardeaanduiding is op de zegel vermeld boven de woorden België Begique. Maar op de acht andere zegels maken ze echt deel uit van de strip, omdat ze in ballonnetjes zijn opgenomen. Ook de landsnaam is op die manier op de postzegels verwerkt.
belgische stripzegels

Maar wie zijn al die anderen? Herken ik Alex en Enak op de zegel rechts naast de raket van Kuifje? En daaronder Bakelandt, de Robin Hood van België?

Belgische stripzegels

Aan jullie de eer om uit te zoeken welke strips zijn gebruikt!

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
Kuifje StripverhalenNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (Breng als eerste je stem uit.)
Laden...
PrintSchrijf een reactie

Tags bij dit artikel

Reacties (0)

Schrijf een reactie

(registratie is niet nodig)