PostNL start met pakket- en briefautomaat in Almere - Postzegelblog

PostNL start met pakket- en briefautomaat in Almere

5

postnl-postboxPostNL is in Almere gestart met een proef voor pakket- en briefautomaten. De automaat is geschikt om pakketten te versturen en te ontvangen en is tegelijkertijd een brievenbus.
Met deze proef wil PostNL onderzoeken of deze automaat daadwerkelijk voorziet in de behoefte van de consument. In totaal zullen op korte termijn in Almere zestien door PostNL ontwikkelde automaten worden geplaatst.


De automaten bevatten een brievenbus met twee openingen en pakketlockers in verschillende formaten voor pakketten die worden opgehaald of geretourneerd. De pakket- en briefautomaat is 24 uur per dag en 7 dagen in de week te gebruiken. De consument ontvangt voor een pakket per sms of e-mail een unieke code om de Pakket- en briefautomaat te openen.

Almere is daarmee voor de tweede keer de locatie voor proeven met pakketautomaten. In 2012 plaatste PostNL ook al  pakketautomaat in Almere.

Een proef met ophaalkluizen in Nederlandse NS stations pakte minder goed uit. De belangstelling daarvoor viel tegen.

pakketautomaat-postnl

Foto: PostNL

De markt voor bezorgkluizen is fors in beweging. Vorige week werd bekend dat het Belgische Bpost, dat eerder dit jaar nog PostNL wilde overnemen, een substantieel belang neemt in de Buren Afhaalcentrum uit Hengelo. Dat bedrijf heeft zo’n vijftig afhaalkluizen in het land. Het streven is een landelijke dekking van duizend onbemande afhaalpunten.

Bron: Emerce

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
NederlandNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (2 stemmen, gemiddeld: 2,00 uit 5)
Laden...
PrintSchrijf een reactie

Reacties (5) Schrijf een reactie

 • Lars op 18 oktober 2016 om 14:32

  Ik geef deze proef 3 maanden. In die periode worden ze allemaal opengebroken en vernield…

 • Guido (Breda) op 18 oktober 2016 om 15:00

  Hebben die ‘automaatpostzegels op rol’ uit het uitgifteprogramma van 2017 soms wat te maken met dit soort automaten, ik lees hierboven immers dat dit ook een briefautomaat is?

 • willem hogendoorn op 21 oktober 2016 om 22:06

  Als dit tot gevolg heeft dat ik mijn pakket niet meer bij AH behoeft op te halen, vind ik dit wel een verbetering

 • Move Along op 22 november 2016 om 13:07

  Prima idee, ben benieuwd hoe het uitgaat lopen in de toekomst

 • Koeriertjenodig op 12 januari 2017 om 11:07

  Dit zou echt ideaal zijn! Ik snap dat die op het station is mislukt, als je hier niets te zoeken hebt is het niet fijn hiervoor om te rijden o.d. en wellicht vonden mensen het niet echt prettig om dure spullen op te halen op een druk station. Benieuwd naar dit resultaat!

Schrijf een reactie

(registratie is niet nodig)