De Brexit - Postzegelblog

De Brexit

1

Royal Mail is bekritiseerd, omdat ze geen plannen heeft om herdenkingszegels uit te geven naar aanleiding van de Brexit. De minister van Buitenlandse zaken, Boris Johnson, die de campagne steunde om deze postzegels te introduceren, zei: “Het verlaten van de Europese Unie zal een monumentale gebeurtenis in de Britse geschiedenis zijn, dus laten we herdenkingszegels uitgeven.”

Bijna kenmerkend voor het huidige Britse politiek beleid was de reactie van de minister die verantwoordelijk is voor de post, Margot James. Zij bevestigde dat ze niet van plan was de beslissing van Royal Mail aan te vechten.

Critici van het bedrijf hebben erop gewezen dat in 1973 wel een reeks postzegels werd uitgegeven, met een presentatiepakket en FDC’s, ter herdenking van de toetreding van het Verenigd Koninkrijk tot de Europese Economische Gemeenschap (EEG) . Ze zeggen dat Royal Mail in het verleden wel politiek getinte zegels heeft geproduceerd, waarom nu dan niet? Postzegels van de Royal Mail uitgegeven in 1973 ter herdenking van toetreding van het Verenigd Koninkrijk tot de EEG. Royal Mint heeft ook eerder munten uitgegeven die gekoppeld zijn aan de EU.

De postzegels ontbreken maar de niet officiële ontwerpen en/of suggesties zijn talrijk zoals u aan de hier opgevoerde afbeeldingen kunt zien.

Als je echt Brexit-postzegels wilt hebben, kun je op eBay terecht: een serie uitgegeven door de Centraal-Afrikaanse Republiek. Daarop afgebeeld de voormalige Ukip-leider Nigel Farage, Johnson, Theresa May en een nogal hopeloos uitziende David Cameron. Ze verschenen in september 2016. Ze zijn niet officieel en geproduceerd door de bekende commerciële Litouwse firma, die regelmatig postzegels uit naam van Afrikaanse landen produceert gericht op verzamelaars en die als zeer schadelijk voor de filatelie worden beschouwd.

Wat de toekomst brengen zal zonder Brittannië? Heel veel monetaire problemen en heel veel bureaucratie. Maar we zijn dan toch ook een land van notoire dwarsliggers binnen de EEG kwijt.

Bron: The Guardian

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
Groot BrittanniëNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (4 stemmen, gemiddeld: 5,00 uit 5)
Laden...
PrintSchrijf een reactie

Reacties (1)

  • Lars op 29 maart 2018 om 11:52

    Die Litouwse firma heet Stamperija. Het beest mag hier best bij de naam genoemd worden. Als mensen er naar googlen komen ze misschien dan ook op deze pagina terecht. Hoe meer filatelisten we kunnen waarschuwen voor deze firma hoe beter.

Schrijf een reactie

(registratie is niet nodig)