Eerste postzegels België 2018 - Postzegelblog

Eerste postzegels België 2018

4

Op 29 januari jl. zijn de eerste postzegeluitgiften van België verschenen. Het betreft de volgende emissies: Winnend België: Diamantsector, 60 Smurfenjaren en De Belgische biercultuur – Bruisend erfgoed.

In de thema-reeks ‘ Winnend België’ zet bpost in 2018 de verschillende facetten van de waardeketen van diamant in de kijker.

Al 60 jaar bestaan de Smurfen, we vieren de verjaardag van deze vrolijke blauwe figuren met een eigen postzegel in retrostijl.


België telt meer dan 200 brouwerijen die zowat 1850 verschillende bieren produceren. Deze know-how werd in 2016 erkend als immaterieel Unesco-erfgoed, een mooie aanleiding voor een uitgifte dat een overzicht geeft van de Belgische biercultuur in België.

Bekijk hier het volledige overzicht postzegelsuitgiften van België 2018

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
Thematisch België StripverhalenNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (3 stemmen, gemiddeld: 5,00 uit 5)
Laden...
PrintSchrijf een reactie

Reacties (4) Schrijf een reactie

 • Pieter op 31 januari 2018 om 15:57

  Spijtig dat Belgische zegels niet aan de postkantoorloketten te verkrijgen zijn en ook niet online te bestellen vanuit het buitenland, want de smurfenzegels zijn leuk én jeugdsentiment…

 • Fer op 1 februari 2018 om 09:14

  Belgische zegels zijn wel via WOPA te bestellen. En zelfs zonder extra kosten.

 • Lars (ex-PostNL) op 1 februari 2018 om 19:55

  Ik wens iedereen die België gestempeld verzamelt succes!
  [sarcasme]

 • Patrick Lava op 4 februari 2018 om 08:58

  @Lars
  Inderdaad. Behalve wat vlinders uit boekjes of kerstzegels zie je niet veel meer op de schaarse brievenpost. De enige manier om België recent mooi gestempeld te hebben, is om de zegels in abonnement aan te kopen en dan in een postkantoor door een welwillende loketbediende te laten afstempelen. Maar dat geldt anno 2018 net zo goed voor om het even welk ander uitgiftegebied.

Schrijf een reactie

(registratie is niet nodig)