Postzegeluitgiften België 2017 - Postzegelblog

Postzegeluitgiften België 2017

9

postzegeluitgiften belgie 2017Zoals elk jaar publiceren we het volledige uitgifteprogramma van bpost op Postzegelblog. Deze pagina is te bekijken via het tabje Uitgiften in de menubalk.
Er staan mooie emissies in de planning.

De eerste postzegels van België verschijnen op 30 januari. Het betreft de volgende postzegels:

Hoop doet (jong) leven

Hoop doet (jong) leven Een zegel vol verwachting

60 Flaterjaren - Guust Flater wordt 60

60 Flaterjaren – Guust Flater wordt 60

Bekijk hier alle postzegelsuitgiften van 2017

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
Thematisch Nieuwtjes België StripverhalenNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (4 stemmen, gemiddeld: 4,00 uit 5)
Laden...
PrintSchrijf een reactie

Reacties (9) Schrijf een reactie

 • Lars op 13 januari 2017 om 15:27

  Weer bijna allemaal grote dure blokken met veel hogere waarden zoals België 2, Europa en Wereld.
  Gestempeld onmogelijk te krijgen, omdat ze op geen postkantoor te koop zijn. Alleen online te bestellen. Dat wordt niet gedaan door gemiddelde normale postversturende consumenten, omdat zij deze hogere waarden gewoon niet nodig hebben.
  En wij hier maar klagen over het verdwijnen van een paar grote dikke lelijke stempels…

 • Patrick Lava op 13 januari 2017 om 20:20

  @Lars
  Inderdaad. Huilen met de pet op zowel in verzamelland BE als NL. Ik heb net even de rekening gemaakt. Wil je België 2017 compleet (blokken + zegels uit de blokken), dan mag je de knip trekken voor ruim 220 euro. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de boekjes met “gewone” frankeerzegels waarvan er ook elk jaar een aantal verschijnen, want die staan hier niet bij. Enige “voordeel” vergeleken bij NL: in BE kun je die zegels (voorlopig …) nog laten afstempelen in postkantoor of postpunt, of nog makkelijker, gestempeld bestellen. Dan heb je nette gestempelde exemplaren. Want op de briefwisseling worden ze inderdaad zo goed als nooit meer gebruikt wegens alleen voor verzamelaars verkrijgbaar. Maar waar is dan het verzamelplezier … Ik herinner me nog hoe ik als kind in de jaren ’70 en later zelfs nog tot begin jaren ‘2000 de briefwisseling bekeek in de hoop op mooie zegels met mooie stempels. Zo goed als de hele jaargang BE kon nog van briefwisseling bij mekaar worden gespaard, en dat zal in NL niet anders zijn geweest.
  Maar goed, eigenlijk moesten we allemaal ophouden met zeuren en naar het heden en de toekomst kijken. Het beste maken van de mogelijkheden die er voor de verzamelaar/filatelist NU zijn. Gestempeld van briefwisseling verzamelen is iets van het verleden. En voor wie Westvlaams begrijpt: wattamegètènèmmegèt. Vertaald: Wat we hebben gehad, hebben we gehad. En dat kunnen ze ons niet meer afnemen.

 • Pieter op 13 januari 2017 om 21:36

  @Patrick Lava,

  vanuit Nederland kun je ze zelfs niet eens via internet bestellen bij de Filatelistische Dienst. Spijtig, want die treinzegels zou ik wel willen hebben, en er zitten ook vele mooie andere blokken tussen. Over de prijs zullen we het maar niet hebben… dat gaat nergens meer over (Wereld 3???)

 • Patrick Lava op 13 januari 2017 om 22:12

  @Pieter
  Tarief “Wereld 3”, dat is 4,05 euro per zegel. Die blok met de 2 zegels uitgegeven voor de door koning Willem I gestichte universiteiten van Gent en Luik, plus nog eens de zegels los, tikt op de kassa 16,20 euro aan (onder voorbehoud van prijsverhoging dan nog, want die staat er wellicht nog aan te komen). Daar kan een zuinige Belg ook niet meer mee lachen.
  Overigens verbaast het mij dat je vanuit NL via de website van Bpost niet zou kunnen bestellen. Als dat zo is, en je kunt die blok met treinzegels (of andere die je graag zou willen) evenmin bestellen in een Belgisch postkantoor net over de grens, dan wil ik dat graag voor jou in orde brengen. Of “arrangeren”, zoals we hier zeggen. Je kunt me contacteren via patricklava@skynet.be
  Er staan inderdaad weer heel mooie zegels bij, en ook al heb ik al jaren geen abo meer op de nieuwe uitgiften, als ik dat zie word ik toch telkens weer in verleiding gebracht om opnieuw in te tekenen …

 • Pieter op 13 januari 2017 om 22:25

  @ Patrick Lava, belachelijk, maar in tegenstelling tot de Nederlandse zegels zijn de Belgische wel mooi. Ik stuur je eerdaags een mail!

 • Giacomo op 16 januari 2017 om 11:25

  Ze zouden die waarden ‘2’ en ‘3’ moeten verbieden. Die treinen zijn geweldig, maar niemand koopt dat om iets te versturen? Ik ruil heel veel, en gebruik steeds recente zegels, maar ga nu ook niet meer ‘plakken’ dan nodig.
  Ik krijg veel post via het werk, maar dat zijn 99,5% de vlinderzegels (en bloemen vanaf nu). Jammer dat ze niet meer andere uitgiften op diezelfde manier in van die doosjes verkopen van 100. Zo’n doosje met 5 of 10 verschillende Guust zegels bvb, of de uitgifte van de hoge venen. Ik krijg ontelbaar veel vragen van buitenlanders om gebruikt recent maar behalve die Vlinders en een verdwaalde Koning Filip kan ik niet veel aanbieden :(

 • Patrick Lava op 16 januari 2017 om 12:22

  @Giacomo
  Vrijwel nog het enige dat je verzamelaars van recent gestempeld kunt aanbieden, is dat je hen een (verstevigde) enveloppe stuurt gefrankeerd met de zegels die ze willen hebben (en die ze dan uiteraard betalen). Die laat je dan mooi afstempelen in postkantoor of postpunt in de buurt.

 • Giacomo op 16 januari 2017 om 13:00

  @Patrick,
  dat is waar, alleen als het gaat om te ruilen wordt dat wel een kostelijke grap en kan niet de bedoeling zijn. Ik vind het zo frustrerend dat ik dagelijks soms tientallen brieven ontvang op het werk, met enkel met die vlinders (en nu bloemen). Het zou toch geweldig zijn mocht daar wat meer variatie inzitten. Tot voor kort hadden we nog de postzegelboekjes van 10 zegels met leuke onderwerpen. Maar zelfs die worden niet meer uitgegeven, gevolg is dat een particulier of een zelfstandige nu opstuurt met een rode Koning Filip. In andere landen zoals Australië, Frankrijk, Duitsland is er wél nog veel meer variatie in het gebruik. De uitgiftes worden veel te veel ‘mooie plaatsjes’ uitgiftes. Het moet ergens nog wel dienen voor wat het ooit is voor gemaakt, nl het versturen van de post. Natuurlijk is het volume heel wat minder, maar laat dan tenminste het weinige gebruik nog leuk frankeren en zo misschien weer wat interesse wekken.

 • Patrick Lava op 16 januari 2017 om 18:08

  @ Giacomo
  We kunnen natuurlijk dromen van een betere (postzegel)wereld waarin bv een panel van ontwikkelde filatelisten/verzamelaars het uitgiftebeleid bepaalt. Ik ben ervan overtuigd – en je zult het ongetwijfeld met me eens zijn – dat dit beleid heel wat prettiger zou uitvallen dan wat we nu zien, zowel voor de verzamelaar als voor de niet-verzamelende gebruiker.
  Helaas is het zo dat we moeten vaststellen dat Bpost (en bv ook postNL) ervoor heeft gekozen een beleid te volgen waarbij het gebruik van postzegels zoveel mogelijk wordt ontmoedigd en teruggedrongen. De beleidsmakers nemen dus afstand van het aloude principe dat postzegels een ambassadeur zijn van het land dat ze uitgeeft, wellicht omdat ze ervan uitgaan dat er in deze tijd andere en betere middelen zijn om dat ambassadeursschap waar te maken.
  Zoals ik al eerder ergens in een reactie hierboven heb aangegeven: het verzamelen van gestempelde zegels van de briefwisseling is iets van het verleden. Dat is jammer, maar ondertussen moeten we als filatelisten/verzamelaars wel vooruit, en uitkijken naar andere mogelijkheden om onze hobby te kunnen blijven beoefenen. De filatelie evolueert, en de verzamelaar/filatelist zal moeten mee-evolueren. Anders wordt niet alleen de postzegel, maar ook de postzegelverzamelaar iets van het verleden.

Schrijf een reactie

(registratie is niet nodig)