Sprookjes - Postzegelblog

Sprookjes

0

1Perrault (Frankrijk) verzamelde in de 17e eeuw volksverhalen en schreef Sprookjes van Moeder de Gans, waarin voor het eerst melding wordt gemaakt van Roodkapje en Kleinduimpje. De illustratie bij het wrede sprookje Blauwbaard is van Gustave Doré.

De Duitse Gebroeders Grimm verzamelden en schreven ook sprookjes in de 19e eeuw: Kinder- und Hausmärchen (201 verhalen). Bij Perrault wordt Roodkapje opgevreten, bij Grimm loopt alles goed af.

De tekenstudio’s van Walt Disney (USA) omarmden de Europese sprookjes en maakten er prachtige animatiefilms van zoals Assepoester (Cinderella).

2005 was het internationaal Hans Christiaan Andersen jaar. Zijn sprookjes zijn vaak een mix van fantasie en alledaagse, rauwe werkelijkheid. Het lelijke jonge eendje is een van de bekendste.

Andersen is geliefd over de hele wereld. In het stempel van deze Chinese brief is zijn geboortehuis te zien in Odense, Denemarken.


In Het gebochelde paardje van de Rus Yershov bindt Ivan de strijd aan met de tsaar samen met zijn paardje met ezelsoren. Hij wordt geholpen door een lichtgevende veer van de vuurvogel.

 

De prinses aan het meer. Prinses Tuvstarr rijdt op de rug van een eland door het donkere woud. Bij een meer verliest zij haar kettinkje met een gouden hartje, gekregen van haar moeder. De rest van haar leven brengt zij door aan de waterkant. Zweeds sprookje van Tor Helge Kjellin (1885-1984). De illustraties zijn van John Bauer.

Aladdin en de wonderlamp, een van de Sprookjes uit duizend-en-een-nacht, uit Arabische landen en India, verzameld door de gebroeders Grimm.

2010: Europees jaar van het kinderboek. De bijdrage van Oekraïne: De gouden schoen. Een arm, verdrietig boerenmeisje verandert in een schoonheid met gouden schoentjes. De zoon van de tsaar wordt verliefd op haar en ze leefden nog lang en gelukkig.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
Historisch Denemarken Frankrijk Disney Sprookjes en legenden VogelsNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (2 stemmen, gemiddeld: 5,00 uit 5)
Laden...
PrintSchrijf een reactie

Yvonne Kruse is 25 jaar geleden, toen ze haar man ging assisteren op de ZHPV beurzen in Leidschendam, Zoetermeer en Den Haag verslaafd geworden aan het verzamelen van postzegels.

Reacties (0)

Schrijf een reactie

(registratie is niet nodig)