Vluchtelingen - Postzegelblog

Vluchtelingen

0

thumbHoe u ook over dit grote probleem denkt, één ding is zeker, de meeste vluchtelingen zijn niet te benijden. Ze hebben, noodgedwongen, huis en haard verlaten met achterlating van alles wat ze dierbaar was. Moeilijk voor te stellen, zeker als we dat projecteren op onze eigen situatie.

Stelt u zich eens voor dat u morgen moet vertrekken en dat het enige dat u kunt meenemen datgene is wat in een weekendtas past. En dan de onzekerheid. U weet niet waar u uiteindelijk terechtkomt. U hebt geen idee of de mensen daar u zullen accepteren f afwijzen. U weet niet of u morgen nog iets te eten heeft…

uwp0043

Er zijn in de loop van de jaren veel postzegels verschenen met als onderwerp vluchtelingen. Zoals deze twee die werden uitgegeven door de Verenigde Naties in Wenen met als onderwerp ‘Een toekomst voor vluchtelingen’. Want dat is natuurlijk één van de brandende vragen van de vluchteling. Hoe ziet mijn toekomst er uit.Wij zijn gewend aan zekerheden, bijna zoals de zon elke dag weer opgaat. Opstaan, ontbijt, werk of school, thuiskomen, eten, tv en vrije tijd. En als er iets is met de gezondheid, kunnen we beschikken over de beste (en misschien wel de duurste) gezondheidszorg van de wereld. Over moeilijke vragen in de wereld hebben we een mening. En dat mag en kan natuurlijk ook. Of die mening de problemen oplost?

 

Zie bijvoorbeeld deze zegel die de Franse Post uitgaf en waarop afgebeeld ‘Pour nos victimes de la guerre’- voor onze slachtoffers van de oorlog. Ook in Europa hebben we te maken gehad met stromen mensen voor wie geen plek meer leek te bestaan. Die na de wereldoorlogen losgeslagen door Europa trokken.

En, zoals in het begin van dit artikeltje aangehaald, het maakt niet uit hoe u denkt over het probleem dat we op dit moment hebben met de vele vluchtelingen uit Syrië, Afghanistan en welk ander land dan ook. Ze zijn niet te benijden en de vraag is of wij een oplossing hebben…

(Door OVVP)
’t FakTuweeltje

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
Algerije Verenigde NatiesNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (6 stemmen, gemiddeld: 4,00 uit 5)
Laden...
PrintSchrijf een reactie

Reacties (0)

Schrijf een reactie

(registratie is niet nodig)