Nieuwe NVPH catalogus Nederland en Overzeese gebieden - Postzegelblog

Nieuwe NVPH catalogus Nederland en Overzeese gebieden

1

Een nieuwe NVPH catalogus blijft altijd een bijzonderheid. Elk jaar weer mooier en wat dikker. Ondanks dat is de verkoopprijs ongewijzigd gehandhaafd op € 33.90.

Vorig jaar zijn voor het eerst de plaatfouten opgenomen in een apart bijgeleverd boekje. Ook dit jaar is dat het geval en zijn er diverse nieuwe plaatfouten in opgenomen. Nieuw is dat er nu ook voor gekozen is om de éénmalige katernen in deze aparte bijlage op te nemen. Dit jaar betreft dit, direct na de oorlog uitgegeven, noodstempels.

Deze editie is de eerste met een nieuwe commissievoorzitter c.q. eindredacteur. Na 10 jaar is het stokje van Rob Smit overgegaan naar Cor Verlooij. De rest van de cataloguscommissie is onveranderd gebleven.

Opnieuw zijn er meer postfris noteringen voor overzeese gebieden toegevoegd. Op het gebied van prijzen valt op dat met name klassiek ongebruikt en postfris materiaal in prijs omhoog gegaan is, waarbij voor het eerst een notering met zes cijfers voor de komma (Nederland nummer 11 postfris). Verder zijn de zegels vanaf 2010 in prijs omhoog gegaan door tariefswijzigingen van PostNL en zijn gestempeld prijzen van modern materiaal verhoogd omdat nog maar weinig zegels mooi gebruikt uit het postverkeer komen. Er wordt al jaren in het voorwoord aangegeven dat veel naoorlogse zegels vaak aanzienlijk beduidend onder cataloguswaarde aangeboden wordt. Dit jaar vertaalt zich dat  in lagere noteringen voor veel zegels uit de dertiger tot en met zestiger jaren, waardoor catalogusnoteringen weer iets dichter bij reële handelsprijzen komen.

Uiteraard is de catalogus bijgewerkt met  nieuw verschenen uitgaven van Nederland, Caribisch Nederland, Curaçao, Sint Maarten en Aruba.

Naast heel veel andere kleine aanpassingen eveneens opname van nieuwe varianten naar aanleiding van de rubriek ‘catalogus kraamkamer’ in het maandblad Filatelie.

pagina4

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegelsNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (4 stemmen, gemiddeld: 4,00 uit 5)
Laden...
PrintSchrijf een reactie

Tags bij dit artikel

Reacties (1)

Schrijf een reactie

(registratie is niet nodig)