Speciale NVPH catalogus 2014 verschijnt 11 september - Postzegelblog

Speciale NVPH catalogus 2014 verschijnt 11 september

10

 

NVPH 2014 speciaalcatalogusVanaf 11 september is de nieuwe NVPH speciale catalogus van Nederland & Overzeese gebiedsdelen weer bij uw NVPH handelaar verkrijgbaar.  Het voorwoord van de catalogus geeft, zoals ieder jaar, een duidelijk beeld van de aanpassingen. Het luidt alsvolgt

Deze editie bevat opnieuw een aantal belangrijke wijzigingen en wederom een éénmalige rubriek. De belangrijkste wijzigingen zijn:

– Een eenmalig hoofdstuk Kortebalkstempels met 12-uurs karakters, samengesteld door Cees Janssen en niet eerder gepubliceerd.
– Voor het eerst een prijsopname van de zeldzame Nederland nr.5, plaat II.
– Een Duidelijker uitsplitsing tandingen en typen van de 2e emissie portzegels Nederland, alsmede toevoeging van postfrisprijzen bij deze en andere portzegels.
– Opname van de nieuwste uitgaven van Nederland, Caribisch Nederland, Aruba, Curaçao en Sint Maarten.
– Opname van diverse nieuwe plaatfouten, verzorgd door Jan van Wilgenburg.
– Diverse tekstwijzigingen en verbeteringen, o.a. naar aanleiding van ingezonden opmerkingen.

Nieuwe NVPH catalogus 2014

De cataloguscommissie heeft diverse prijsnoteringen aangepast, voornamelijk bij klassiek en heel modern materiaal. Ondanks de nu ook in Nederland duidelijk voelbare crisis blijft de markt voor beter materiaal, ook op veilingen, bijzonder sterk.

Dat geldt in veel mindere mate voor de markt van meer algemeen materiaal, met name uit de periode 1940-2000. Het aanbod van dit materiaal is veelal groter dan de vraag waardoor zegels regelmatig onder en collecties regelmatig beduidend onder de cataloguswaarde verkocht worden. Bij de goedkopere zegels en series wordt een steeds groter deel van de prijs bepaald door ‘handlingkosten’.

PostNL heeft aangekondigd dat frankeergeldige zegels met guldenwaarden per 1 november 2013 hun geldigheid verliezen. Op het moment van redactionele sluiting van deze catalogus lopen er hierover nog juridische procedures. Wij hebben de aanduiding der geldigheid (E.G.: onbepaald) voor de zegels uit de periode 1977-2001 alsmede nrs 939-958 en 1108-18 dan ook nog niet aangepast.

Alle prijzen van ongebruikte en postfrisse zegels in deze catalogus gelden voor exemplaren met originele gom. Wij willen benadrukken dat een ogenschijnlijk postfris zegel, doch met een nieuw aangebrachte gomlaag (nagegomd) niet meer waard is dan een ongebruikt zegel zonder gom. In de praktijk is dat maximaal de helft van een ongebruikt exemplaar met originele gom en een plakker. Regelmatig wordt dergelijk inferieur materiaal, niet zelden via internet kanalen, aangeboden.

Bij twijfel kunt u een NVPH handelaar raadplegen, of de zegels ter keuring aanbieden aan de NVPH keuringscommissie.

Op dit moment wordt de laatste hand gelegd aan een andere omvangrijke NVPH uitgave, te weten de 2e editie van de NVPH specialiteitencatalogus. De uitgave van deze uitgebreide en aangepaste editie is gepland in december 2013.

Wij danken u voor de vele opmerkingen en aanvullingen welke we ontvangen hebben en waarmee we deze catalogus opnieuw hebben kunnen verbeteren.
Nieuwe opmerkingen en suggesties zullen wij graag meenemen bij de bewerking van de volgende editie.
Wij ontvangen deze bij voorkeur met per e-mail aan info@nvph.nl.

Wij wensen u veel extra verzamelplezier met de informatie uit deze catalogus.

 

De commissie belast met de samenstelling;
R.B. Smit (voorzitter)
J.G. van Beek
E. Boeré
R. Bouscher
J.W. Dito
R. van Domburg
K. den Hertog
W. de Rooij
J. van Wilgenburg
bijdragen: C. Janssen en anderen.

Blauwdruk 11

Blauwdruk nummer 11 wordt gratis bijgevoegd. Ondanks een toename in omvang met 36 bladzijden is de prijs van de catalogus onveranderd gehouden op € 29.90.

extra weetje gepubliceerd door de NVPH:

De catalogusnotering van de NVPH nr. R32 bereikt een nieuwe mijlpaal. 

Een van de meest gezochte Nederlandse postzegels bereikt een nieuwe mijlpaal in de te verschijnen NVPH catalogus van de postzegels van Nederland & Overzee.
Voor veel verzamelaars is het een obsessie, de 7 1/2 cent ‘3-gaats roltanding’ uit 1927. Dit zegel heeft in postfrisse staat nu een catalogusprijsnotering van 10.000 euro bereikt. Het past in de trend van de laatste jaren, waarbij de betere en zeldzame postzegels keer op keer hogere prijzen opbrengen. Dit overigens in schril contrast met het doorsnee materiaal.

 

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
Nederland NederlandNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (2 stemmen, gemiddeld: 4,50 uit 5)
Laden...
PrintSchrijf een reactie

Reacties (10) Schrijf een reactie

 • Lars op 3 september 2013 om 13:08

  Ik ben benieuwd hoeveel variaties bij moderne zegels er in deze editie wéér niet in staan!

 • aadb op 3 september 2013 om 19:52

  @Ik ben benieuwd naar wat er wel in staat de oeverloze discussie wat er niet in staat is kennen we nu wel .Ik zou zeggen blijf het secretariaatvan de NVPH bestoken met aanvullingen op de catalogi met de bewijs stukken erbij zodat ze daar niet omheen kunnen. Schijf op postzegelforum.nl over je ontdekkingen en laat een afbeelding zien .Schrijf op het postzegelblog eveneens je ontdekkingen en blijf er op hameren dat ze het opnemen als ze de naam Speciaal catalogus willen waar maken .Vraag om een bevestiging en vraag om een reactie die hout snijd .
  Of te wel het aan de zijkant afwachten heeft weinig tot geen zin .Ook de catalogus commissie zijn mensen die in hun vrije tijd een zeer moeilijke taak hebben om een goed leesbaar boekwerk in de markt te zetten elk jaar op nieuwe zijn er nieuwe item bijgevoegd .Ook nu staat de commissie voor de taak om prijzen te bepalen voor zegels die massaal worden aangeboden door vergrijzing en de crises is deze prijsdaling nog niet in zicht en of de zegels nu wel of niet geldig blijven kan deze tendens niet gekeerd worden .De vraag naar persoonlijke zegels groeit nog steeds en de vraag naar een 2e editie wordt almaar groter .Maar ook hier zal men voor de zo goed als onmogelijk zaak staan om het een ieder naar zijn zin te maken.

 • Henricus op 5 september 2013 om 19:24

  Wat is met de zelf plakkende zegels, die spontaan uit het drager vel vallen. zijn deze ook nog postfris?

 • paulv op 28 december 2013 om 21:40

  Nog 3 dagen te gaan in 2013 en geen nieuws te vinden over de nieuwe editie van de Specialiteitencatalogus. Ik wacht geduldig af.

 • aadb op 28 december 2013 om 22:44

  Paulv,naar het zich laat aanzien zal deze catalogus volgens de laatste informatie ergens Februari/Maart het licht zien ..In de loop van Januari zal de exacte datum bekend zijn .

 • Lars op 29 december 2013 om 00:50

  De catalogus is toch gewoon in september verschenen? Ik heb hem al in mijn handen gehad en doorgebladerd!

 • reintjedevos op 29 december 2013 om 01:26

  Lars,

  Specialiteiten is de overtreffende trap van Speciale!

 • aadb op 29 december 2013 om 03:45

  Lars goed lezen wat Paul schrijft

 • Lars op 29 december 2013 om 13:48

  Aad,
  Oh, die catalogus!

  Rein,
  Staat daar nog meer niet in dan? ;-)

 • Lars op 29 december 2013 om 13:54

  Staan trouwens de twee typen Beatrix-zegels van 2002 in de Speciale 2014?
  De 0,39 zelfs in 3 typen! Rein weet wel waar ik het over heb. Missende puntjes in het haar, positie waarde ten opzichte van de laatste D van Nederland.

Schrijf een reactie

(registratie is niet nodig)