Sandd-kerstzegels 2018 van Blokker en Etos - Postzegelblog

Sandd-kerstzegels 2018 van Blokker en Etos

11

Het bekende gezegde ”Door samenwerking sterk’ gaat op na mijn oproep op Postzegelblog naar aanleiding van actuele informatie van Prins over de uitgave van nog meer kerstzegelemissies. Hartelijk dank daarvoor.
In samenwerking met Sandd worden deze kerstzegels uitgegeven.

Sandd-kerstzegels 2018: twintig Blokker-kerstzegels als Goede Doelenzegels

Sandd-kerstzegels 2018 - Blokker

1. Thé Tjong-Khing 

Het Blokker-kerstzegelvel telt vijf verschillende afbeeldingen, die ontworpen zijn door de bekroonde kinderboekenschrijver en illustrator Thé Tjong-Khing . Op de informatieve achterkant van dit vel staat: “Speciaal voor Blokker en Sandd heeft Thé Tjong-Kingh (moet Thé Tjong-Khing zijn) sfeervolle kerstzegels ontworpen.” Hieruit kan als nieuwtje opgemaakt worden dat (ondanks stijlverschil) de Sandd-kerstzegels door dezelfde 85-jarige ontwerper zijn getekend.

2. Vijf tekeningen

De vijf tekeningen van de illustrator stralen de komst van een plezierig opgewekte kerstviering uit door kleur en levendigheid:

 • Een opgewekte, omhoog springende en huppelende sneeuwman met kerstmuts.
 • Een kerstman lopend, een geweldig grote stapel cadeautjes torsend.
 • Een kerstboom fantasierijk versierd met kleurige kousen en lichtjes.
 • Een ‘aangekleed’ hert met sjaal om hals, sokken/kousen aan poten en windsel om staart.
 • Een vliegende engel met kerstmuts blazend op een hoorn.

3. Sandd-brievenbussen

De Blokker-kerstpost kan gepost worden in de tijdelijk geplaatste Sandd-brievenbussen in de Blokker-winkels en elders aanwezige Sandd-brievenbussen.

4. Steun aan Pink Ribbon

Blokker steunt het borstkankeronderzoek van Pink Ribbon met 25 eurocent per vel.

Sandd-kerstzegels 2018: tien Etos-kerstzegels als Goede Doelenzegels

Sandd-kerstzegels 2018 - Etos

1. 10 identieke afbeeldingen

Het Etos-kerstzegelvel telt tien dezelfde postzegelafbeeldingen. De naam van de ontwerper is niet op de achterkant van het vel vermeld.

2. Typografische afbeelding

Afgezien van het Pink Ribbon-logo een typografisch uitgevoerde postzegelafbeelding.

3. Sandd-brievenbussen

De Etos-kerstpost kan gepost worden in de tijdelijk geplaatste Sandd-brievenbussen in de Etos-winkels en elders aanwezige Sandd-brievenbussen.

4. Steun aan Pink Ribbon

Ook Etos steunt het borstkankeronderzoek van Pink Ribbon met 10 eurocent per vel

Beschrijving afbeeldingen Sandd-kerstzegels

Het overeenkomstige van de twintig Sandd-kerstzegels is de aanwezigheid van een Pink Ribbon-logo en de teksten ‘vijftig cent’ en ‘sandd’.

Sandd-kerstzegel - Pink Ribbon Sandd-kerstzegel - Pink Ribbon

Sandd-kerstzegel - Pink Ribbon Sandd-kerstzegel - Pink Ribbon

Sandd-kerstzegel - Pink Ribbon Sandd-kerstzegel - Pink Ribbon

 1. Stralende ster [zegel 1, 6, 11 & 16].
 2. Lintversiering met strik rondom een denkbeeldig kerstcadeau [zegel 2, 7, 9, 12, 14 & 19].
 3. Geschreven Merry Christmas-tekst [zegel 3 & 8].
 4. Een tot kerstboom gepromoveerde apenboom [zegel 4 & 17].
 5. Drie dennenbomen [zegel 5, 10, 15 & 20].
 6. Drie kerstbomen waarvan twee met een versiering [zegel 13 & 18].

Pink Ribbon

Een op de zeven vrouwen krijgen in ons land de diagnose borstkanker. Dankzij Pink Ribbon worden wetenschappelijke onderzoeken en projecten op het gebied van behandeling en nazorg van borstkanker gefinancierd. Sandd evenals Blokker en Etos ondersteunen middels de uitgave van deze kerstzegel Pink Ribbon graag.

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
KerstNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (6 stemmen, gemiddeld: 4,00 uit 5)
Loading...
PrintSchrijf een reactie

Bate Hylkema schrijft vanaf 1980 artikelen over filatelie en woont in het Friese Beetsterzwaag.

Reacties (11) Schrijf een reactie

 • bate hylkema op 18 november 2018 om 09:16

  Op de Sandd-kerstzegel staat meer dan dat ik aanvankelijk meende te ontdekken.
  * De onderkant van iedere postzegel en van het postzegelvel suggereert de gebogen lijn met een wit gestippelde kleurovergang de aanwezigheid van sneeuw.
  * Rechts van het woord ‘cent’ is een rudimentaire aanwezigheid van een vlot opgezette en ‘gekraste’ kerstboom te ontdekken.
  Prachtige aanvullingen!

 • aadb op 18 november 2018 om 20:39

  tsja mooie boel ik heb nogal wat kennissen in het buitenland maar helaas waar dit blog overloopt van reclame voor postbedrijf sandd dat alleen de krenten uit de pap wil bezorgen zo vind ik nergens de voorwaarden terug over de bezorging ,en wordt de vraag niet beantwoord hoeveel de waarde is nadat de periode afgelopen is .0,50 en hoeveel moet men dan bijplakken want kleine waarde kent men dacht ik niet .
  Of te wel waar moet men met de restanten heen???.Elke zegel die verkocht wordt mag zich verheugen op een waarde daling en de 1 en tekstzegels van Postnl worden steeds meer waard zo kon je een aantal jaren terug al voor 0,44 terecht bij Postnl tel uit je postzegel winst .Bij elke afname bij de z.g concurrent help men mee aan de volgende prijs verhoging bij Postnl, een eindeloos verhaal met alleen verliezers .Het is te hopen dat de album makers het nalaten om ook maar iets te verzinnen om deze ongedekte plaatjes handel een halt toe te roepen
  Zoals ik al eerder stelde met de intrede van de persoonlijke zegels snijd het mes aan 2 en meer kanten verzamelwaardig met landelijke en internationale dekking,makkelijk verhandelbaar in tegenstelling tot de Sandd deze zegels worden geweerd op grote tentoonstellingen in binnen en buitenland Kort om bezint eer u begint als het ook om de knikkers gaat .

 • Prins op 19 november 2018 om 15:26

  Tip voor @aadb:

  Op de website http://www.sandd.nl/webshop/ worden heel veel vragen over de Sandd- kerstzegels en hun bezorgvoorwaarden beantwoord.

  Over verzending naar buitenlandse kennissen is de genoemde webshoppagina erg duidelijk.
  Onderaan staan de meest gestelde vragen over de Sandd-kerstzegels, die zich uitvouwen tot heel palet aan informatie als je erop klikt.

  Onder de kop “Hoeveel kerstzegels moet ik gebruiken?” vind je dan letterlijk:
  “De Sandd Kerstzegel is alleen te gebruiken voor post van 0 tot 50 gram. Wil je naar het buitenland verzenden? Plak voor bezorging binnen Europa 2 zegels op het poststuk en buiten Europa 3 zegels.”

  Dat is duidelijk.

  Binnen Europa is dit goedkoper dan PostNL:

  2 x 0,50 = 1,00 1,40 = “1-Internationaal”

  Voor bedrijven is de Sandd-kerstzegel goedkoper (41,3 eurocent per stuk), omdat er tussen bedrijven onderling geen btw-overdracht plaatsvindt. Dan is ook buiten-Europese kerstpost voordeliger:

  3 x 0,413 = 1,239 < 1,40 = "1-Internationaal".

 • Franc Rossi op 19 november 2018 om 17:32

  En Aad als het om de knikkers gaat kun je restant kerstzegels bewaren tot volgend jaar. (Zie webadres dat Prins noemt.) Je kunt ook, zoals velen voor je, stoppen met kaarten en alles via de mail. Ook dat is bereikt met de zonodige privatisering en concurrentie.
  En wat het verzamelen betreft, doet iedereen toch wat hij leuk vindt met of zonder Sandd!
  Ik vind het soms ook raar dat op beurzen bij de PostNL mensen nieuwe frankeergeldige postzegels kopen en ter plekke afstempelen. Ook hier geldt dat je moet doen wat je leuk vind en plezier aan beleefd. Maar als het om de knikkers gaat. ………….

 • Randy Koo op 19 november 2018 om 21:56

  Expo’s nu te zien van Thé Tjong-Khing:

  https://www.kinderboekenmuseum.nl/ontdek-en-beleef/tentoonstelling/11/the-tjong-khing

  https://architectuurhaarlem.nl/activiteit/veni-vidi-vinci-ik-kwam-ik-zag-da-vinci

 • Roel de Vries op 1 december 2018 om 10:46

  Kunnen de overgebleven zegels van afgelopen
  Seizoen nu gewoon weer gebruikt worden ?

 • Prins op 1 december 2018 om 11:08

  Het antwoord via de website van de webshop van Sandd is: Ja, je mag de kerstzegels van vorig jaar ook weer gebruiken voor de verzending van kerstpost.

 • Eef op 2 december 2018 om 22:40

  Blokker medewerkster dat ik de postzegels het jaar er op NIET meer kon gebruiken …Nu kan het dus wel ..TOP.

 • Eef op 2 december 2018 om 22:43

  De medewerkster van de Blokker vertelde mijn vorig jaar dat ik de kerstzegels NIET meer kon gebruiken het jaar d’r op …Nu staat er dat het wel zo is …djw voor de info .

 • aadb op 7 december 2018 om 21:50

  Tja en daar gaan we weer maandblad filatelie ontvangen waarin de mededeling nadat ze tig en tig jaren bezorgt te zijn door de PTT-Postnl gaat men omwille van de kosten over naar >>>>> de naam schrijf ik niet omdat ik al beroert wordt van een organisatie die (moet) concurreren met Postnl omwille van wat????
  Hoe halen de makers van Filatelie het in hun hoofd om Postnl vaarwel te zeggen en op deze manier mee te werken aan de volgende prijs verhoging van Postnl die er natuurlijk aan komt Hoe ver wil men gaan om ons blad om zeep te helpen door de meest trouwe bondgenoot in jaren aan de kant te zetten ..wordt vervolgt

 • paulv op 8 december 2018 om 23:21

  Zijn de zegels van Sandd ook nog geldig in een geconsolideerde postmarkt?
  Dat is, als er eindelijk weer gewoon één nationaal postbedrijf is. En die elkaar dan dus niet meer op tarief en arbeidsvoorwaarden in een race naar de bodem kapot concurreren.

Schrijf een reactie

(registratie is niet nodig)