Nieuw gesignaleerde postzegels 2015/7 - Postzegelblog

Nieuw gesignaleerde postzegels 2015/7

8

Postzegel Bolivia 2015Er verschijnen met grote regelmaat veel nieuwe postzegels van uiteenlopende onderwerpen. Hieronder vind je een greep uit de recent verschenen postzegels van de gehele wereld.


Postzegel Bolivia 2014
Bolivia, hooggelegen in het Andesgebergte, heeft deze serie uitgegeven over bergbeklimmen.

China postzegel 2015
In een langlopende serie over klassieke literatuur heeft China dit jaar het vierde deel uitgegeven, bestaande uit zes zegels. Achtereenvolgens tonen deze zegels de volgende schrijvers: Tang Xianzu, Feng Menglong, Pu Songling, Hong Sheng, Kong Shangren en Cao Xueqin. Zijn deze schrijvers al in uw boekenkast vertegenwoordigd?

Kirgizië postzegel 2015
Vanuit Kirgizië, een voormalige Sovjetrepubliek in Centraal-Azië, ook wel bekend als Kirgizistan of Kirgizstan, komt deze serie met honden en katten.

Kiribati postzegel 2014
De kleine eilandstaat Kiribati is sinds 1979 een onafhankelijke republiek, maar is nog altijd lid van het Gemenebest. Bij de deelname aan de Commonwealth Games die vorig jaar in Glasgow werden georganiseerd behaalde het land voor het eerst een medaille. Het was ook meteen een gouden: David Katoatau won op het onderdeel gewichtheffen in de klasse 105 kg.

Mongolië postzegel 2015
In Mongolië is dit zegeltje uitgegeven om aandacht te vragen voor waterbesparing.

Nagorno-Karabach postzegels 2015
Deze serie met roofvogels komt uit Nagorno-Karabach. Nagorno-Karabach is een staatje dat door weinig landen wordt erkend. Het is ontstaan na het uiteenvallen van de Sovjetunie toen de Armeense bevolking in dit gebied ineens in het onafhankelijke Azerbeidzjan woonde. Daarop ontstond onrust die uitmondde in een bloedig conflict. Na een wapenstilstand in 1994 ontstond de huidige status quo waarin het gebied door de internationale gemeenschap nog steeds als deel van Azerbeidzjan wordt gezien, maar in de praktijk een onafhankelijk staatje is dat nauw samenwerkt met en leunt op Armenië. Een vredesakkoord laat nog altijd op zich wachten.

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
Nieuwtjes Armenië Bolivia China Volksrepubliek China vóór 1949 Monaco Honden Katten VogelsNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (Breng als eerste je stem uit.)
Laden...
PrintSchrijf een reactie

Reacties (8) Schrijf een reactie

Schrijf een reactie

(registratie is niet nodig)