Lelijke postzegels - Postzegelblog

Lelijke postzegels

6

lelijke postzegelsJe kent ze wel postzegels waarvan je denkt: “hoe verzinnen ze het?”.  Zegels waarvan het ontwerp zó slecht is dat je je afvraagt of degene iemand heeft moeten omkopen om deze op een postzegel te laten drukken. Bekijk hier enkele voorbeelden van goed geslaagde lelijke postzegels.

Van alle personen die zijn afgebeeld op postzegels behoort Elvis Presley tot de persoon waar hoogstwaarschijnlijk de meest lelijke postzegels van zijn verschenen, hieronder een willekeurige keuze van al het lelijks dat is verschenen op postzegelgebied.

Lelijke Elvis Presleuy Postzegels

St.Vincent & De Grenadinen viert het 100 jarig bestaan van de film met een kleurpotloodtekening van de King, die veel heeft betekend voor de ontwikkeling van de film(?) Best goed getekend voor een amateurtekenaar trouwens, maar om er nu een postzegelserie van te maken..

Lelijke postzegels van Elvis Presley

Albanië besloot in 1995 deze twee zegels uit te geven ter ere van de 60e verjaardag van Elvis. Links de King zoals we hem allemaal kennen maar dan net iets anders, rechts zie je de King zoals hij er omstreeks 1995 uit zou hebben gezien. Waarschijnlijk in gebalsemde staat.

Lelijke postzegel Elvis Presley

Postzegelblokje Guyana. De King was zo aardig om te poseren voor deze postzegel ondanks een recent uitgevoerde wortelkanaalbehandeling

In 1977 vierde Queen Elizabeth haar zilveren jubileum. Maledives Post wijdde hier onderstaande postzegelserie aan.

mdp0680

Het lijkt er op dat de ontwerper van deze zegels het eens compleet anders wilde aanpakken en een schilderset van Ravensburger gebruikte om tot dit resultaat te komen.

Vroeger had je lelijke postzegels, maar dat er vandaag de dag nog steeds lelijkerds worden gemaakt bewijst onderstaande serie uit de Philippijnen.

php31419

En deze dan. De taart op de postzegel is tenminste goed herkenbaar. Het is Bette Davis.

stp1482kb

In Mali verscheen in 1976 deze postzegel om de uitvinding van de telefoon te herdenken.
Geen idee echter waarom Graham Bell, die op de postzegel wordt afgebeeld, hier een satelliet wegblaast.

mip0522

De ontwerper van deze postzegels van Tajikistan had een klein beetje moeite met perspectief.

typ31312

In SaoTomé E.Principe besloten ze bij deze postzegel om het destijds nieuwe programma Photoshop te gebruiken met dit als resultaat. Wanneer je de zegel losscheurt, zie je nog nét een stukje van het hoofddoekje van Moeder Theresa, waar de uitgeknipte nek van Princess Diana zacht op lijkt te rusten.

stpb372

Natuurlijk is dit maar het topje van de ijsberg. Weet je zelf een goede aanvulling op deze reeks?
Stuur ons een scan of foto en we maken er melding van.

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
Thematisch Auto’s Elvis Presley Koningshuizen Populaire Muziek SpoorwegenNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (1 stemmen, gemiddeld: 5,00 uit 5)
Laden...
PrintSchrijf een reactie

Reacties (6) Schrijf een reactie

 • Lars op 4 februari 2015 om 07:44

  Ik weet wel een goede aanvulling: Alle plaatjeszegels van Van Reijen, IGPC, Stamperija en soortgelijke agentschappen.

 • Theo op 4 februari 2015 om 13:33

  En zo zijn er vele.

 • Stampertje op 4 februari 2015 om 21:56

  Tja, lelijk is natuurlijk altijd een beetje “in the eye of the beholder”. Ikzelf zou op onze gruwelijke DJ-zegels uit 2014 stemmen. In dit verband is het ook wel aardig om te melden dat ik op een internationaal postzegelforum het volgende vond over onze eigen NVPH 1725:

  “For constantly producing modern ugly stamps above and beyond the call of duty, you really cannot go past the Netherlands. I spent some time trying to select the worst of the worst of the worst, and finally settled on this gem, although there are many other contenders.

  Comes under the heading “What were they thinking?” It wasn’t released – it escaped!”

 • Rinze op 6 februari 2015 om 20:14

  allemaal uitgiftes van 20 jaar geleden, had allemaal te maken met de beperkte (computer) mogelijkheden destijds

  alle Elvis voorbeelden hebben te maken met copyright en dus zijn ze nagetekend, betalen voor de werkelijke foto’s is geen optie (toen in elk geval niet) want dat was veel te duur

  kijk eens naar de ontwerpen van de laatste jaren, deze zijn meestal prachtig (al kan je twisten over de filatelistische waarde ervan)

  bovendien is ‘lelijk’ wel een erg vaag begrip, zeker als je het hebt over postzegels, anders zou iedereen wel hetzelfde verzamelen, of niet?

 • Michel op 8 februari 2015 om 00:12

  @Rinze
  Er worden gelukkig met grote regelmaat veel mooie postzegels uitgebracht, daar ben ik het zeker met je over eens. En ik kan me zelfs voorstellen dat je besluit om juist deze zegels op te nemen in je verzameling, omdat ze gewoon camp zijn en daarom ook een soort van verzamelwaarde hebben.
  maar waarom zijn de tekeningen dan niet door een professionele tekenaar gemaakt? Dat is hetgeen dat me fascineert. Dit fenomeen zal me altijd blijven fascineren, omdat er zoveel goede illustratoren op deze wereld rondlopen.

 • Lars op 8 februari 2015 om 11:28

  Goede illustratoren zijn helaas te duur. Het moet goedkoop, vooral bij de agentschappen die wekelijks postzegels uitgeven. Een foto of tekening met een beetje tekst er omheen en klaar.

Schrijf een reactie

(registratie is niet nodig)