Zomer(kamp)-zegels Noord Korea - Postzegelblog

Zomer(kamp)-zegels Noord Korea

2

kinderkampRecent verschenen in Noord Korea enkele postzegels die mijn aandacht trokken, er stonden allemaal ogenschijnlijk gelukkige kinderen op afgebeeld die de grote leider Kim Jong-un vol bewondering aanschouwde.
Een dergelijk tafereel op een Noord Koreaanse postzegel is op zich niet erg uniek natuurlijk, het was de tekst die eronder gedrukt stond die mij nieuwsgierig maakte.

Kinderkamp in Noordkorea

Door het lezen van de tekst rechtsonder op één van de blokjes wordt duidelijk dat de zegels zijn verschenen ter gelegenheid van een international kinderkamp.
Het betreft het Songdowon zomerkamp dat wordt gesubsidieerd door de Noord Koreaanse overheid en heeft als doel buitenlandse kinderen bekend te maken met het geïsoleerde land.

kinderkamp

Één van de vele standbeelden op het terrein met Kim Il Sung en zijn jeugdige vrienden

Songdowon zomerkamp

Het kamp bestaat al sinds 1960 en heeft in de loop ter jaren tienduizenden kinderen met de leeftijd tot 15 jaar gehuisvest.
Voor minder dan €300.- kun je een kind er gedurende twee weken onderbrengen.
Afgelopen zomer waren er 300 kinderen van de partij, waaronder kinderen uit uit Rusland, China, Ierland, Tanzania en Vietnam.

In dit filmpje wordt getoond hoe veel plezier de kinderen beleven bij een bezoek aan dit zomerkamp dat mede mogelijk is gemaakt door de overheid aldaar.

Al deze extra aandacht die de regering van Noord Korea heeft voor de jeugd werpt helaas nog niet volledig zijn vruchten af.
Volgens een recent verslag van de Verenigde Naties lijdt 1/3 van de kinderen in het land aan groeistoornissen veroorzaakt door ondervoeding.
Een postzegelserie gewijd aan dit onderwerp zal echter waarschijnlijk uitblijven.

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
Nieuwtjes Noord KoreaNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (2 stemmen, gemiddeld: 5,00 uit 5)
Laden...
PrintSchrijf een reactie

Tags bij dit artikel

Reacties (2) Schrijf een reactie

Schrijf een reactie

(registratie is niet nodig)