Kasteel Hillenraad, boerenhoeve in Nuth en Thorn - Postzegelblog

Kasteel Hillenraad, boerenhoeve in Nuth en Thorn

1

Het kasteel ligt te midden van een landgoed nabij het dorp Boukoul. Het bestaat uit een om gracht hoofdgebouw met vier hoektorens, een
voorburcht, enkele bijgebouwen en een kasteelpark. Het Kasteel is een beschermd rijksmonument sinds 1970. Het gehele complex bestaat uit een twintigtal afzonderlijke inschrijvingen in het rijksmonumentenregister, waaronder het hoofdgebouw, de bijgebouwen en een aantal elementen in het park. Het kasteel is niet voor publiek toegankelijk.

Thorn

Tot de ontginning in de tiende eeuw was het gebied rond Thorn heel moerassig. Aan de rand van dit moeras liep de Romeinse heirbaan van Maastricht naar Nijmegen Onder de Fransen kreeg Thorn zwaar te lijden. Toen kreeg Thorn ook zijn kenmerkende witte kleur. Nadat de adellijke dames in 1794 gevlucht waren, voerden de Fransen een belasting in op basis van de omvang van de ramen. De arme bevolking, vaak wonend in grote panden, die voorheen hadden toebehoord aan rijke lieden, kon deze niet opbrengen. Om de hoogte van de belastingaanslag te beperken, metselde men de ramen dicht. Met het doel deze bouwsporen (“littekens van de armoede”) te verbergen, werden de huizen wit gekalkt.

 

Nuth

Een grote Limburgse gesloten Boerenhoeve te Nuth. Het boerderijtype van Zuid-Limburg met een grote binnenplaats omsloten door verschillende bedrijfsgebouwen. De enige verbinding met de buitenwereld bestaat uit één enorme toegangspoort.

 

‘t FakTuweeltje
Auteur: Harry Raes

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
Nederland Burchten,Kastelen en Paleizen PaleizenNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (4 stemmen, gemiddeld: 5,00 uit 5)
Laden...
PrintSchrijf een reactie

Tags bij dit artikel

Reacties (1)

Schrijf een reactie

(registratie is niet nodig)