Carnaval in Spanje wordt groots gevierd - Postzegelblog

Carnaval in Spanje wordt groots gevierd

0

Februari is de maand van carnaval, niet alleen in Spanje maar in veel landen. Maar waar wordt veel carnaval gevierd en wanneer vindt dit feest plaats in Spanje? We kijken naar de bekendste carnavalsfeesten van het land en de daarbij horende datums die op sommige plaatsen anders zijn dan in Nederland en België. Ook in Spanje wordt uitbundig carnaval gevierd. De bekendste carnavalsvieringen zijn van Tenerife, Gran Canaria, Cádiz en Verín.

Entroido in Verín (Galicië) (1 tot 13 februari)

Een carnavalsfeest dat uitgeroepen is tot festival van nationaal toeristisch belang in de gemeente Verín in de autonome regio Galicië. Tijdens deze festiviteiten zijn er talloze activiteiten zoals de “xoves de Compadres” (mannen), de “xoves de comadres” (vrouwen) en de “cigarrones”, het centrale figuur van het carnaval. Deze laatste zijn gekleed in een kostuum dat ongeveer 25 kilo weegt en dat is traditioneel om van vader op zoon over te gaan. Het masker dat men draagt, is gemaakt van hout dat in opvallende kleuren is geschilderd, met dierlijke motieven (leeuw, wolf, koe, os). Er zijn ook veel parades met praalwagens, maskers, muziek, comparsas en een uitstekende gastronomie.

 

Santa Cruz de Tenerife (12 januari tot 18 februari)

Op het Gran Canaria buureiland Tenerife gaat men tekeer met het rio-achtige carnaval en is het een bonte stoet van gekleurde mensen die al dansend feest vieren. Ook hier is men aangekleed alsof het Brazilië is en laat ook de vrolijke Caribische muziek je meevoeren naar het tropische carnaval. Ook op Tenerife zijn er Mr. en Miss competities, optredens en de typische Drag Queen feesten. Al met al een leuk spektakel en ook nog eens met lekker warm weer, wat wil een goede carnavalsvierder nu nog meer.

 

Las Palmas de Gran Canaria (25 januari tot 18 februari)

Waarschijnlijk samen met Tenerife het bekendste carnavalsfeest in Spanje. Het is alsof Rio de Janeiro naar Spanje is gekomen met veel salsa en rumba muziek en veel bontgekleurde persoonlijkheden. Er zijn optredens, modeshows en natuurlijk de Miss en Mr. verkiezingen inclusief de Drag Queen parties. Veel shows worden live uitgezonden op de televisie. Ook in de kustplaats Maspalomas wordt flink gefeest tijdens het carnaval.

Spanje (2013): Carnaval (links; Santa Cruz, rechts: Las Palmas).

 

Cádiz (8 tot 18 februari)

Ook in Zuid-Spanje wordt carnaval gevierd en de stad Cádiz is misschien wel het bekendst vanwege het carnaval wat op straat plaatsvindt en de zingende groepen mannen en/of vrouwen. Vooral dat laatste, de zangkoren die met hun vrolijk en zeer humoristische liederen de politiek, bekendheden en van alles en nog wat op de hak nemen. Om dat alles te begrijpen moet je wel de Spaanse taal beheersen want men zingt erg snel en dan ook nog eens vaak met het typische dialect.

 

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
Thematisch SpanjeNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (5 stemmen, gemiddeld: 5,00 uit 5)
Laden...
PrintSchrijf een reactie

Reacties (0)

Schrijf een reactie

(registratie is niet nodig)