Postzegelblunders: Madonna in spiegelbeeld - Postzegelblog

Postzegelblunders: Madonna in spiegelbeeld

0

Voor het bezoek van paus Johannes Paulus II aan Oostenrijk werd een postwaardestuk van 3 schilling ‘Bischofsmütze’ gepubliceerd als onderdeel van de serie ‘Kennismaken met Oostenrijk’. De kaart toont het eerbiedwaardige en kunsthistorisch waardevolle beeld van genade van de Moeder van God van Mariazell en daarnaast een portret van de groetende Paus.

De Oostenrijkse drukkerij maakte alleen een fout bij het drukken van de afbeelding. Alle 160.000 kaarten tonen de Madonna in spiegelbeeld, ze houdt de baby Jezus in haar linkerarm, terwijl het originele beeld door de Maagd Maria in haar rechterarm wordt gehouden. De speciale stempel, gebruikt in de stad Mariazell op 13 september 1983 ter gelegenheid van het bezoek van de paus, toont het beeld van genade correct. De kaart met een speciale stempel is daarom perfect voor het documenteren van de officiële fout – op de kaart ‘De Madonna in spiegelbeeld’ en op de speciale stempel de Madonna in de juiste weergave.

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
Thematisch Oostenrijk ReligieNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (1 stemmen, gemiddeld: 5,00 uit 5)
Laden...
PrintSchrijf een reactie

Reacties (0)

Schrijf een reactie

(registratie is niet nodig)