NI Proeven van Port NI 1941 Indische druk - Postzegelblog

NI Proeven van Port NI 1941 Indische druk

1

In de diverse handboeken en catalogi wordt gesproken over onafgewerkte voorraden. “Ze komen ook als ongetande proeven voor”. Dit verhaal speelt al vanaf proevenboek van Dieten 1966 en is nooit meer gewijzigd. Ook Handboek Postwaarden Kolff 2011 heeft dit verhaal overgenomen.

Rein Bakhuizen van de Brink schrijft:
Bijna alle bij Kolff gedrukte zegels zijn ongetand bekend. Zowel uit de periode 1940-45 als 1948-57.
http://www.galeoptix.nl/fila/indonesia/indo_81.htm

 

Bij de bevrijding en in de woelige periode er na werd het Ned. Ind. Postmuseum te Bandoeng geplunderd [door Indiërs] en ook werden voorraden al dan niet geheel afgewerkte zegels door de Republikijnen meegenomen.

Om dan ook zomaar aan te nemen, dat deze zegels proeven zijn, is een utopie. Er zal moeten worden aangetoond, dat deze zegels nu toevallig echte proeven zijn. Overigens wordt in de NVPH catalogus als zodanig alleen de 1, 15, 30 cent en 1 Gld genoemd, maar zijn er dus meer: Dio G. schrijft onder meer dat de bedrukte velranden aangeven, dat het wel authentieke zegels zijn. Niet vals, maar ook geen proeven.

Conclusie verdient Correctie. Volgt nog.

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegelsNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (3 stemmen, gemiddeld: 5,00 uit 5)
Laden...
PrintSchrijf een reactie

Tags bij dit artikel

    Reacties (1)

    Schrijf een reactie

    (registratie is niet nodig)