Groeten uit Duitsland (1) - Postzegelblog

Groeten uit Duitsland (1)

0

Deze week hoorde ik op de radio de top 10 van landen die Nederlandse vakantiegangers bezoeken. De top 3 bestaat uit Frankrijk, Duitsland en Spanje. In 2016 heeft de Deutsche Zentrale für Tourismus (DZT) aan meer dan 40.000 bezoekers van Duitsland uit 66 landen gevraagd wat hun persoonlijke favorieten waren. Het resultaat van de verkiezing levert de TOP 100 (attracties, steden, regio’s) over 2016. Hieronder ziet u de top 6 alleen als postzegels, geld. De echte beelden kunt u in Duitsland zelf zien of op de toeristen websites…. Wordt vervolgd.

1. Miniatur Wunderland Hamburg

Het Miniatur Wunderland in het pakhuizendistrict ‘Speicherstadt’ van Hamburg is één enkel superlatief: de grootste modelspoorbaan ter wereld stuurt zijn bezoekers op reis door landen en continenten, door natuurgetrouw nagebouwde landschappen en fantasiewerelden. Echt een topattractie voor het gehele gezin. Dit heb je nooit eerder gezien. Op de site wordt aangegeven welke dagdelen het drukst zijn (bijv. in het weekend).

Meer info: http://www.miniatur-wunderland.com/

2. Oude binnenstad & slot Heidelberg

Sinds de 19e eeuw is de romantische ruïne van slot Heidelberg een van de beroemdste bezienswaardigheden van Europa en trekt als zodanig veel bezoekers. We zijn vorig jaar hier geweest en genoten van de oude stad. Elk uur van de dag lopen er in het oude centrum gidsen met een vlaggetje en daarachter toeristen uit heel Europa, China, Japan. De bekendste foto is vanaf de andere kant van de rivier Neckar met op de achtergrond de rondvaartboot, de oude brug, de poort en het slot. Heidelberg is ook een universiteitsstad en daarom erg druk en gezellig. De foto’s zien exact uit als de zegels. Met de bergbaan bereiken we makkelijk het slot en de hoogste berg van de stad.

Meer info:
http://www.heidelberg-marketing.de/
http://www.heidelberg-schloss.de/
https://www.uni-heidelberg.de/
http://www.bergbahn-heidelberg.de/

3. Europa Park in Rust – de magnum-versie van het Duitse attractiepark

Was u al eens in het Europa Park in Rust? Nee? Dan moet u er eens heel snel naartoe gaan! Het Europa Park in het Badense Rust, tussen Freiburg im Breisgau en Offenburg, is het grootste attractiepark in het Duitstalige gebied en een van de weinige die in de winter open is.

Meer info: http://www.europapark.de/nl

4. Kasteel Neuschwanstein

De symbolische kracht van Neuschwanstein fascineert mensen over de hele wereld door de verweving van een geïdealiseerde romantische architectuur met de tragische levensgeschiedenis van zijn bezitter. Door het verlies van de soevereiniteit in zijn eigen rijk creëerde Lodewijk II zijn eigen sagen- en sprookjeswereld.

Meer info: http://www.neuschwanstein.de/

5. Rothenburg ob der Tauber (oude binnenstad)

Rothenburg ob der Tauber, een klein stadje met een grote reputatie. Nergens is er zo veel uit de middeleeuwen bewaard gebleven als hier. Is de tijd hier misschien stil blijven staan? Als je door de oude binnenstad slentert, met zijn oeroude huizen, met knusse pleinen en hoekjes, met torens, fonteinen, poorten, vestingwerken, magazijnen en wijnlokalen, lijkt het er wel sterk op.


Meer info: https://www.rothenburg.de/tourismus/willkommen-in-rothenburg/

6. Bodensee met eiland Mainau en UNESCO-Werelderfgoed Kloostereiland Reichenau

Bodensee grenst aan Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk. Mooie steden en eilanden rondom de Bodensee. Het bloemeneiland Mainau en UNESCO Kloostereiland Reichenau zijn pareltjes. Wat wil een fietser nog meer als hij/zij de gehele Bodensee Radweg heeft afgelegd ? Twee weken vakantie Bodensee is zelfs te kort. Mijn favoriet is Friedrichshafen met het Zeppelin museum.


Meer info:
http://www.bodensee.eu/de
https://www.mainau.de/de/
http://www.reichenau-tourismus.de/
https://www.bodensee-radweg.com/
http://www.friedrichshafen.info/
http://www.zeppelin-museum.de/

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
China Volksrepubliek China vóór 1949 Duitsland Frankrijk Japan Oostenrijk Spanje Zwitserland Architectuur Musea Sprookjes en legenden Toerisme UNESCONieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (8 stemmen, gemiddeld: 5,00 uit 5)
Laden...
PrintSchrijf een reactie

Reacties (0)

Schrijf een reactie

(registratie is niet nodig)