Uitgelicht: 'Vademecum Emissie 1864' - Postzegelblog

Uitgelicht: ‘Vademecum Emissie 1864’

0

Het boek “Vademecum Emissie 1864” gaat over de plaatreconstructies en de geschiedenis van de emissie 1864, of eigenlijk “de verbeterde emissie van 1852”. Volgens de auteurs is de emissie 1864 “één van de mooiste der drie klassieken”. Jan Cleij citeerde in 1964: “Het zou te ver voeren, alle kenmerken van alle zegels van de emissie 1864 af te beelden.

Mogelijk, dat dit later eens kan geschieden”. De bij het boek behorende CD-rom bevat niet alleen scans per zegel, maar ook tekeningen met de kenmerken per zegel. De verstorende elementen, zoals papiertinten, veroorzaakte inktvlekken et cetera zijn met een photoshopprogramma in de scans geëlimineerd.

Het in kleur geïllustreerd boek (159 pagina’s) vertelt het fascinerende verhaal over de emissie 1864, waaronder de geschiedenis (ontstaan, proeven, uitvoering, papier, gom, verschil tussen Haarlem en Utrecht drukken, et cetera). De auteurs zijn erin geslaagd om dit onderwerp toegankelijker te maken voor filatelisten.

Dit boek is een zeer welkome publicatie en is zeer prettig te lezen.

Het boek is te bestellen bij stichting Koning Willem III voor € 85,00. (Email: stichting-koningwillemIII-emissie1864@hotmail.com)

Ook te bestellen via de postzegelhandel.

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
Nederland Nederland BoekenNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (3 stemmen, gemiddeld: 4,67 uit 5)
Laden...
PrintSchrijf een reactie

Reacties (0)

Schrijf een reactie

(registratie is niet nodig)