Nieuw gesignaleerde postzegels 2015/5 - Postzegelblog

Nieuw gesignaleerde postzegels 2015/5

0

tjp31507Er verschijnen met grote regelmaat veel nieuwe postzegels van uiteenlopende onderwerpen. Hieronder vind je een greep uit de recent verschenen postzegels van de gehele wereld.


De Europazegels van 2015 hebben als thema oud speelgoed. Twee voorbeelden hiervan uit Azerbeidzjan en San Marino:

Europazegels Azerbeidzjan
De zegels uit Azerbeidzjan tonen een teddybeer, een houten trein en blokken.

Europazegels San Marino
De zegels uit San Marino tonen een hobbelpaard en een autootje.

Zunyi Conferentie postzegels china
In 1935 vond in Zunyi, China een vergadering plaats van de Chinese communistische partij. In deze vergadering nam Mao Zedong de macht over binnen de partij. 80 jaar na dato wordt hier een postzegelserie aan gewijd.

Belgische regering in Ballingschap postzegels frankrijk
Het dorp Sainte-Adresse in Normandië huisvestte ten tijde van de Eerste Wereldoorlog de Belgische regering in ballingschap. Er verschijnen deze jaren uiteraard vele postzegels, precies een eeuw na deze oorlog. Daarbij wordt ook aan deze gebeurtenis aandacht geschonken en wel op twee zegels van Frankrijk.

Bombardement Papeete postzegel Frans Polynesië
De Eerste Wereldoorlog had ook effecten aan de andere kant van de wereld: op 22 september 1914 werd Papeete, de hoofdstad van Frans Polynesië, gebombardeerd door Duitse oorlogsschepen. Een eeuw later kwam Frans Polynesië met deze postzegel ter herdenking.

Plzen culturele hoofdstad van Europa postzegel Tsjechië
Plzeň, hier beter bekend onder de Duitse naam Pilsen, is dit jaar één van de twee culturele hoofdsteden van Europa (de ander is Bergen (Mons) in Wallonië). Deze gebeurtenis wordt in Tsjechië nog eens extra onder de aandacht gebracht door deze postzegeluitgifte.

Schildpad postzegel Seychellen
In 2014 werd een gemeenschappelijke uitgifte uitgegeven door enkele landen in de Indische Oceaan, te weten Frankrijk (vanwege Réunion), Mauritius, de Comoren, Madagascar, TAAF (De Zuidelijke en Antarctische Gebieden van Frankrijk) en de Seychellen. De postzegel van de Seychellen is hier te zien.

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
Nieuwtjes België China Volksrepubliek China vóór 1949 Comoren Duitsland Frankrijk T.A.A.F. Europa CEPT Eerste Wereldoorlog Schilderkunst Schildpadden SpeelgoedNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (Breng als eerste je stem uit.)
Laden...
PrintSchrijf een reactie

Reacties (0)

Schrijf een reactie

(registratie is niet nodig)