Deventer Boekenmarkt 6 augustus 2017 - Postzegelblog

Deventer Boekenmarkt 6 augustus 2017

4

Elk jaar wachten alle boekenliefhebbers (en dat zijn niet alleen 50-plussers) op de boekenmarkt in Hanzestad Deventer. Op 6 augustus a.s. wordt de 29e editie gehouden met in totaal 878 kramen gevuld met duizenden boeken en ruim zes kilometer markt van boekhandelaren en antiquariaten uit het hele land.

De boekenmarkt is de grootste in Europa. Het aanbod varieert van kinderboeken tot poëzie, van literatuur tot strips, van kunst tot topografie. De ‘diehards’ zijn vanaf zeven uur ’s morgens aanwezig in het centrum en langs de IJsselkade. In dit artikel wordt kort ingegaan op romans, Boekenweekgeschenken, strips en Jane Austen. Veel (lees)plezier in Deventer !  Tip: koop het programmaboekje op station Deventer of bij de algemene infokraam op de Brink.

Romans

De grootste groep boeken zijn de romans, niet alleen de Nederlandse maar ook buitenlandse titels zijn te koop. Veel lezers werken met een wensenlijstje en een boodschappentas met wieltjes (heel hinderlijk). Gelukkig vinden we niet alleen de traditionele schrijvers maar vind je ook populaire titels van ‘chicklits’.

 

Boekenweekgeschenken

In 2010 gaf TNT ivm de 75e Boekenweek een postzegel (waarde € 2,20) uit in de vorm van een boekje van zes pagina’s. Het boekje is te openen en ook te lezen. Een echte wereldprimeur, aldus de CPNB. De boekenweekpostzegel is drie bij vier centimeter groot. Joost Zwagerman schreef een kort verhaaltje van 500 woorden voor de boekenweekpostzegel. Het verhaaltje sluit aan op zijn  Boekenweekgeschenk ‘Duel’. Richard Hutten tekende het ontwerp. Nog nooit eerder werd volgens de CPNB een postzegel uitgegeven in de vorm van een boekje. Veel standhouders met Boekenweekgeschenken van zowel CPNB als van andere bedrijven zijn te koop.

Foto: CPNB/TNT.

 

Strips

Denk nu niet dat strips alleen te koop zijn voor de jeugd. Menig volwassene is op zoek naar de 1e drukken van bv Suske en Wiske, Asterix, Kuifje etc. Sterk in opkomst zijn de comics en manga’s.

Telebrief: vergane glorie de combinatie van een telefoonkaart met postzegels.

Asterix en Obelix blijven populair onder alle lezers. In het blok alle hoofdrolspelers.

Kuifje strips van de schaarse eerste drukken tot en met de bijzondere vertalingen.

200 jaar Jane Austen

Dit jaar wordt de 200e sterfdag van Jane Austen groots herdacht in Engeland maar ook in Nederland. Op 18 juli 1817 stierf ze op 41 jarige leeftijd. Ze schreef slechts zes boeken maar werd wereldberoemd. Haar zes boeken:

    • Sense and Sensibility (1811),
    • Pride and Prejudice (1813),
    • Mansfiled Park (1814),
    • Emma (1815), Nothanger Abbey (1818) en
    • Persuasion (1818).

De twee laatste titels zijn postuum na haar dood uitgegeven. De films en tv-series van Sense and Sensibility (1995 met Emma Thompson) en Pride and Prejudice (1995 met Colin Firth) zijn echte toppers. Ook Mansfield Park en Emma zijn op DVD te krijgen.

Engeland (1975): herdenking 200 jaar geboortejaar.

 

Engeland (2017): herdenking 200 jaar sterftejaar.

Zeer bijzonder is dat de Bank of England behalve een £ 2 munt ook een nieuw £ 10 bankbiljet heeft uitgegeven met de beeltenis van Jane Austen. Normaal gesproken wordt alleen Queen Elizabeth II afgebeeld op het Engelse geld.

£ 2 munt. Foto: Bank of England.

 

£ 10 bankbiljet. Foto: Bank of England.

Meer info:

http://www.deventerboekenmarkt.nl/
http://www.deventer.info/
https://www.janeausten.nl/
https://www.janeausten.co.uk/
https://www.jane-austens-house-museum.org.uk/

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
Groot Brittannië Boeken Kuifje StripverhalenNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (9 stemmen, gemiddeld: 4,44 uit 5)
Laden...
PrintSchrijf een reactie

Reacties (4) Schrijf een reactie

Schrijf een reactie

(registratie is niet nodig)