Vakantiebeurs 2024: in één dag de wereld rond - Postzegelblog

Vakantiebeurs 2024: in één dag de wereld rond

0

De Vakantiebeurs met het thema ‘in één dag de wereld rond’ werd gehouden van 10 t/m 14 januari 2024 in de Jaarbeurshallen Utrecht. Heeft u veel gemist als u niet was geweest op deze beurs? Ik denk van niet, want alle info is digitaal op te zoeken van alle deelnemers. Alleen de contacten met de locals en het netwerken met bekende deelnemers of organisaties heeft u gemist. Wat zijn de reistrends van 2024?

Vakantiebeurs 2024

Zoals elk jaar (behalve in de jaren 2021 en 2022 vanwege corona) wordt in de Jaarbeurshallen Utrecht de jaarlijkse Vakantiebeurs gehouden. De Vakantiebeurs is zowel een vakbeurs, een beurs voor vakmensen uit de toeristen- en/of reisbranche, als een consumentenbeurs voor geïnteresseerden in vakantie en vakantiebestemmingen en mogelijkheden over de hele wereld. De deelnemers zijn onder andere reisorganisaties, VVV’s van Nederlandse steden, toeristenbureaus van buitenlandse landen, campings en verzekeraars. Zij geven persoonlijke informatie en/of folders over vele bestemmingen en reismogelijkheden.

Bepaalde regio’s en steden heeft u gemist op de beurs, want als standhouder heb je te maken met hoge kosten: opbouw standkosten, huur standruimte, personeel (denk aan hotelkosten van buitenlandse deelnemers), catering tijdens de beurs, papieren informatie (drukkosten en vrachtkosten vliegtuig). En alle informatie over landen, regio’s, accommodaties en vervoersmogelijkheden is digitaal beschikbaar (sites, TikTok, Facebook, Instagram).

 

Reistrends

Wordt het een standaard pakketreis met vlucht en hotel aan het strand?

Turks Cyprus (2000): Holiday.

Of wordt het meer een culturele of natuurreis? Dat kan beiden in Turks Cyprus.

Turks Cyprus (1988): Toerisme.

Maar hoog op de bucketlist staat het Noorderlicht in Scandinavië. Door de sociale media (TikTok, Instagram, Facebook) staan de mooie beelden en filmpjes van het Noorderlicht voor iedereen beschikbaar. Een uitnodiging om zelf de Aurora Borealis met eigen ogen te zien. In het echt zie je een witte sliert en op de foto en de filmpjes zie je de groene kleur terug. Boek bijvoorbeeld deze vakantie in Fins Lapland.

Finland (2009): Noorderlicht.

Uit het NBTC persbericht van 10 januari 2024: De intentie om in 2024 op vakantie te gaan is hoger dan een jaar geleden. 85% van de Nederlanders is van plan dit jaar op vakantie te gaan en ruim een kwart heeft ook daadwerkelijk al een vakantie geboekt. Nederlanders zijn van plan twee tot drie keer op vakantie te gaan in 2024. Dit blijkt uit onderzoek van het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC) uitgevoerd in zes landen (Nederland, Duitsland, België, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en de Verenigde Staten). Een jaar geleden lag het percentage van Nederlanders met vakantieplannen nog op 79%. De resultaten van de Vakantie Sentiment Monitor (VSM) worden vandaag tijdens de start van de Vakantiebeurs in de Jaarbeurs in Utrecht gepresenteerd. Daarbij valt op dat Nederlanders minder van plan zijn een vakantie in eigen land door te brengen dan een jaar geleden het geval was.

Nederland (2019): Waddeneilanden.

Nederlanders geven aan dat hun eerstvolgende bestemming vooral elders in Europa zal zijn. Slechts 20% zegt de volgende vakantie in Nederland door te brengen. Vorig jaar lag dit percentage nog op 27%. Jos Vranken, NBTC: “De binnenlandse markt is ook na de pandemie stevig doorgegroeid, inmiddels zitten vakanties in eigen land 13% boven het niveau van 2019. Maar zoals we ook in andere volwassen reismarkten zien, zwakt deze groei dit jaar af naar het groeipad dat we zagen voor de coronapandemie, waarbij de binnenlandse markt een pas op de plaats lijkt te maken, terwijl het aantal buitenlandse vakanties iets groeit.” Gelderland en Limburg worden het meest overwogen voor de eerstvolgende vakantie in eigen land.

Sri Lanka (2011): Toerisme (World Tourism Day).

Sri Lanka stond met een grote stand in de hal verre reizen. En dat was ook nodig om het toerisme te promoten. De grootste recessie in zeventig jaar voltrekt zich in Sri Lanka, het tropische eiland dat droomde van toerisme en textielproductie. De pandemie en de oorlog in Oekraïne gaven het land het laatste zetje en toeristen bleven weg na terreuraanslagen. Tekorten aan alles want Sri Lanka is een importland en onrust op straat verstoren het beeld van het eiland als vakantieparadijs. De nieuwe premier moet ingrijpend hervormen en het IMF moet financieel helpen. Is het uw vakantieland voor 2024?

 

Fiets en Wandelbeurs 2024

Themaland Polen: Polen is in vele opzichten uniek. Niet alleen tijdens lange vakantiereizen, maar ook tijdens korte trips, is het de moeite waard om de charmes te leren kennen van het land, waarvan de grenzen zich letterlijk uitstrekken van de zee tot aan de bergen. De natuurlijke omstandigheden maken dat Polen het hele jaar door een perfecte plaats is voor diverse recreatieactiviteiten. Fietsen en wandelen zijn erg populair maar zijn slechts enkele van de mogelijkheden. Bovendien vinden liefhebbers van een actieve vakantie een goed ontwikkeld en gevarieerd, wat prijzen en soort betreft, accommodatie- en horeca-aanbod, dat zelfs de meest veeleisende toeristen tevreden zal stellen. Prachtige landschappen, 23 nationale parken, bijzondere ontmoetingen met wilde dieren en talrijke bezienswaardigheden maken jouw vakantie compleet.

Polen (2023): Toerisme

Deze beurs wordt in Utrecht en Gent gehouden en is een beurs voor een andere doelgroep dan de Vakantiebeurs, nl voor de actieve reizigers die houden van fietsen en wandelen. Europa is goed vertegenwoordigd met vele regio’s.

 

Vraag?

Wat zijn uw vakantieplannen voor 2024? Publiceer uw eerdere vakantie op Postzegelblog zodat we weten welke regio’s de moeite waard zijn om te bezoeken. Doen?

 

Meer info:

Vakantiebeurs: https://www.vakantiebeurs.nl/

Fiets en Wandelbeurs Utrecht, 23-24-25 februari 2024: https://www.fietsenwandelbeurs.nl/

Themaland Polen: https://www.fietsenwandelbeurs.nl/polen-themaland/

Fiets en Wandelbeurs Gent, 2-3 maart 2024: https://fietsenwandelbeurs.be/

Eerdere blogs Vakantiebeurs: https://www.postzegelblog.nl/tag/vakantiebeurs/

Eerdere blogs Fiets- en Wandelbeurs:

https://www.postzegelblog.nl/tag/fiets-en-wandelbeurs/

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
Thematisch Cyprus Finland Polen Turks CyprusNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (5 stemmen, gemiddeld: 5,00 uit 5)
Laden...
PrintSchrijf een reactie

Reacties (0)

Schrijf een reactie

(registratie is niet nodig)