Fiets en Wandelbeurs in Utrecht op 24, 25 en 26 februari 2023 - Postzegelblog

Fiets en Wandelbeurs in Utrecht op 24, 25 en 26 februari 2023

0

Na twee jaar afwezigheid door corona vindt in de Jaarbeurs hallen (2, 3 en 4) Utrecht opnieuw de Fiets en Wandelbeurs plaats met lezingen, workshops, informatie van landen en regio’s, outdoormateriaal, wandelschoenen en e-bikes. Het themaland is Duitsland. Aan de zijkant van de hallen 2 en 4 is een heuse parcours uitgezet om uw e-bike te testen. Rugzaktoeristen komt allen naar Utrecht voor dit 3-daags festijn!

Nieuwe editie Fiets en Wandelbeurs 2023

Een nieuwe editie van de Fiets en Wandelbeurs komt er weer aan! Vrijdag 24, zaterdag 25 en zondag 26 februari 2023 staat de leukste beurs voor fietsers en wandelaars op het programma in Jaarbeurs in Utrecht. Na twee beursloze jaren staan we te trappelen om weer een nieuwe editie te organiseren. Ontdek op de beurs fiets- en wandelbestemmingen, struin langs outdoormateriaal en pas nieuwe wandelschoenen. Ga zeker langs bij de info-markten voor fietsers, wandelaars en pelgrims. Ervaren vrijwilligers praten je daar graag bij over de mooiste routes en geven je de beste tips.

Op grote fietsparcoursen kun je de nieuwste trekkingbolides en e-bikes uitproberen. En we hebben weer een boordevol programma van lezingen en workshops. Bovendien geeft een ticket ook toegang tot E-bike Xperience, hét e-bike-testevent van Nederland. Twee events dus voor de prijs van één! Graag tot ziens op de Fiets en Wandelbeurs!

 

Fietsen en wandelen in de Duitse natuur

Duitsland is lekker dichtbij en beschikt over de mooiste fiets- en wandelpaden. En in de overweldigende natuur kom je helemaal tot rust. In ons uitstekend bereikbare buurland zijn maar liefst 16 nationale parken en evenzoveel UNESCO-biosfeerreservaten te vinden. Denk maar eens aan het Nationaal Park Harz, op slechts vijf uur rijden van Utrecht, of het Nationaal Park Eifel, op zo’n 2,5 uur van Arnhem.

 

En met het openbaar vervoer kun je deze bestemmingen ook gemakkelijk bereiken. Duurzaam reizen neemt in populariteit toe en is zeker het proberen waard! Iets verder weg geniet je op het eiland Rügen van het Nationaal Park Jasmund, of trek verder zuidwaards naar de spectaculaire rotsformaties van het Nationaal Park Sächsische Schweiz.

 

 

 

 

 

In het zuidoosten vind je het Nationaal Park Berchtesgaden en in het zuidwesten het welbekende Zwarte Woud. Tel daarbij de ruim honderd natuurparken op en de keuze is reuze. Bovendien is een derde van het landoppervlak bedekt met bos, van oudsher een bron van zuurstof. Ongeveer 300.000 kilometer aan wandelroutes en 76.000 kilometer aan fietsroutes liggen op jou te wachten. Ontdek de veelzijdige Duitse natuur en laat je verrassen tijdens een ongetwijfeld onvergetelijke vakantie.

 

Meer info:

Wandelen: https://www.germany.travel/de/natur-aktiv/wandern.html

Fietsen: https://www.germany.travel/de/natur-aktiv/radfahren.html

Duurzaam: https://www.germany.travel/de/feel-good/nachhaltigkeit.html

 

De ‘Bergische Drie‘, verrassend veelzijdig!

Wuppertal, Remscheid en Solingen vormen samen de ‘Bergische Drie‘ en liggen dicht bij de grens in een groene omgeving. Drie steden, drie valleien en drie meren, voor de actieveling is er altijd wat te doen. Ontdek onderweg bovendien de industriële cultuur. Een van de absolute hoogtepunten is het Müngstener Brückenpark, onder de hoogste spoorbrug van Duitsland gesitueerd. Met de unieke ‘zwevende’ pont over de Wupper bereik je, wel met enige spierkracht, de overkant van de rivier. Het is eveneens mogelijk om met de kabelbaan kasteel Burg te bereiken, met als beloning een fantastisch uitzicht.

 

 

 

 

 

Fiets tijdens je tocht door in onbruik geraakte tunnels of over bruggen, waar je tot in de verte de weidse landschappen kan bewonderen. Ook te voet is de vroeger door ingenieurs aangelegde infrastructuur voor spoorwegen te bezichtigen. Welke route je ook kiest in dit deel van het Bergisches Land, boeiend wordt het sowieso!

 

Meer info:

Bergisches land: https://www.bergisch-mal-drei.de/nl/

 

Noordrijn-Westfalen, een groene oase net over de grens

Ruim de helft van de deelstaat Noordrijn-Westfalen bestaat uit bossen, rivieren, weiden en velden. De vele natuurparken beslaan samen met het Nationaal Park Eifel al bijna 40 procent van het oppervlak. Hier kun je wilde flamingo’s en ooievaars spotten, steile rotsformaties en ongerepte natuur bewonderen en genieten van een vleugje ‘Rijnromantiek’. NRW is een eldorado voor iedereen die graag actief is. Met keuze uit 50.000 km aan wandelpaden en ongeveer 30.000 km aan fietsroutes is dit de ideale deelstaat om te voet of met de fiets te verkennen. Kies uit de mooiste routes langs rivieren, imposante kastelen en industriële monumenten zoals Zollverein en door idyllische vakwerkdorpjes en dichte bossen.

 

Meer info:

NRW-vakantie: https://www.nrw-vakantie.nl/

 

De Oranjeroute, een koninklijke vakantie

Zin in een vorstelijke reis langs schitterende paleizen, idyllische stadjes en door ongerepte natuur? Dan is de Oranjeroute een absolute aanrader. Neem je fiets mee en rijd langs Duitse stadjes die verbonden zijn met de geschiedenis van het Nederlandse koningshuis. Onderweg kom je langs oude kastelen en dromerige vakwerkstadjes. Je kunt het grootste deel van de circa 2.300 km lange route, die door Midden- en Noord-Duitsland loopt, ook op de fiets volgen. Dan geniet je nóg meer van de afwisselende natuur. Treed in de voetsporen van de koninklijke familie en ontdek de geschiedenis van Koning Willem-Alexander en zijn voorouders!

 

Meer info:

Oranjeroute:

https://www.germany.travel/en/campaign/de-oranjeroute/de-oranjeroute-een-vorstelijke-vakantie.html

 

Ontdek campingland Duitsland

Kampeerliefhebbers weten dat Duitse campings op de mooiste plekjes staan, langs rivieren met uitzicht op paleizen of in de verkoelende schaduw van bossen. Duitse campings zijn net zo divers als de landschappen waarin ze liggen. Ecocampings zorgen voor een duurzame vakantie, waarbij comfort niet vergeten wordt, zoals in ‘miniglampings’. Sportievelingen kunnen vanuit de tent in een kajak stappen, terwijl steeds meer campings wellnesservaringen aanbieden. En kindvriendelijk zijn ze allemaal!

 

Meer info:

Campingland:

https://www.germany.travel/de/natur-aktiv/camping-die-freiheit-unterm-sternenhimmel.html

 

Gebruikte bron en meer info:

Fiets en Wandelbeurs 2023: https://www.fietsenwandelbeurs.nl/

 

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
Thematisch Duitsland Fietsen en wielrennenNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (6 stemmen, gemiddeld: 5,00 uit 5)
Laden...
PrintSchrijf een reactie

Reacties (0)

Schrijf een reactie

(registratie is niet nodig)