Relatie tussen de COP28 in Dubai (UAE) en de kerstboodschap van Luxemburg - Postzegelblog

Relatie tussen de COP28 in Dubai (UAE) en de kerstboodschap van Luxemburg

0

Verwacht u resultaten van de COP28? Er zijn ruim 200 landen en NGO’s aanwezig om met elkaar te onderhandelen over de resultaten in het rijke olie-exporterende UAE. In totaal ruim 70.000 mensen die allemaal met het vliegtuig zijn gekomen op Dubai airport. Wat heeft de COP28 (klimaatconferentie van Dubai 2023) te maken met de kerstzegels van Luxemburg? En waarom passen beide zegels goed in uw thematische collectie van milieu of klimaatverandering of kerstmis? 

COP28 Dubai 2023

De Klimaatconferentie van Dubai 2023 (COP28) is een conferentie van de Verenigde Naties over klimaatverandering, die van 30 november tot en met 6 december 2023 plaatsvindt in Expo City te Dubai, Verenigde Arabische Emiraten (UAE). COP28 is de 28ste Conference of the Parties (COP28) in het kader van het Klimaatverdrag (UNFCCC). De conferentie volgt op de Klimaatconferentie van Sharm-el-Sheikh 2022 – COP27, in Egypte.

Emirates Post Group (EPG) geeft in samenwerking met COP28 een exclusieve collectie herdenkingszegels en ansichtkaarten uit, waarmee het leiderschap van de UAE op het gebied van klimaatactie opnieuw wordt bevestigd. Van 30 november tot 12 december 2023 organiseert Expo City Dubai de 28e jaarlijkse conferentie van de partijen bij het VN-Raamverdrag inzake klimaatverandering, COP28De conferentie behandelt vier belangrijke pijlers: het versnellen van de energietransitie, het regelen van klimaatfinanciering, aanpassing om levens en levensonderhoud te beschermen, en inclusiviteit. EPG zet zich in voor het werken aan een groene en duurzame toekomst, in lijn met de inspanningen van de Verenigde Arabische Emiraten om internationale klimaatactie te bevorderen. 

 

COP28 Dubai 2023 uitgiften

1e uitgifte

Dubai: EPG heeft twee exclusieve sets herdenkingszegels gelanceerd, de ‘COP28 Official Edition’ en de ‘COP28 Youth Edition’. De set ‘COP28 Official Edition Stamps’, ontworpen in samenwerking met COP28, bevestigt opnieuw het leiderschap van de UAE bij het aanpakken van de klimaatverandering door het organiseren van belangrijke internationale evenementen zoals COP28. Het dient ook als een bewijs van de inzet van de EPG voor milieubehoud.

UAE (2023) COP28 (Sustainability, Innovation, Culture)

Duurzaamheid:

Duurzaamheid is de belangrijkste motor van de groei en ontwikkeling van de UAE. Van woestijngebieden en wolkenkrabbers tot zijn leidende rol op het gebied van hernieuwbare energie: de UAE versterkt zijn positie door zich te concentreren op duurzame methoden voor een betere, groenere toekomst voor de komende generaties.

Innovatie:

Innovatieve ideeën hebben de UAE naar nieuwe hoogten gebracht, waar succes geen grenzen kent. Het land richt zijn inspanningen op de ontwikkeling van futuristische steden in de ruimte en investeert tegelijkertijd in zonne-energie en biodiversiteit.

Cultuur:

Cultuur in de UAE omvat duurzaamheid en voortdurende ontwikkeling met diepgewortelde bedoeïenentradities, geëerd en bewaard voor de toekomst. De ochtenden worden omarmd door de schoonheid van de natuur, en de nachten verblinden door de elektrische stadssfeer.

Deze postzegeluitgifte, gedrukt op gerecycled papier, weerspiegelt onze toewijding aan de impact op het milieu en het bevorderen van duurzaamheid Met onze toewijding aan het minimaliseren van het papier-, inkt- en energieverbruik, geven onze processen waar mogelijk prioriteit aan recycleerbare verpakkingen en aan een efficiënte leveringsplanning om de impact op het transport te verminderen.

 

2e uitgifte

De tweede set postzegels is ontstaan ??uit de inspanningen van EPG, in samenwerking met het Ministerie van Cultuur en Jeugd, om jongeren actief te betrekken bij het vergroten van het bewustzijn van klimaatrisico’s en het benadrukken van hun cruciale rol bij het vormgeven van een duurzame toekomst. Zo werd de set ‘COP28 Youth Edition Stamps’ ontworpen door Miss Aicha Mohammad Al Zain, de winnaar van een landelijke postzegelontwerpwedstrijd die eerder dit jaar werd gehouden. Deze postzegelsets herdenken niet alleen het belang van COP28, maar vieren ook de innovatieve geest van jonge geesten. Dit samenwerkingsinitiatief is een bewijs van het koesteren en versterken van het creatieve potentieel van onze jonge generatie, en benadrukt hun cruciale rol bij het vormgeven van een duurzamere toekomst.

 

Duurzaamheid:

De elementen in dit visuele beeld weerspiegelen het concept van duurzaamheid. De dorre gouden uitgestrektheid van de woestijn en het weelderige groen symboliseren de veerkracht van de natuur en de belofte van een harmonieus samenleven tussen het milieu en de economie. Duurzaamheid is een reis naar het bereiken van evenwicht tussen onze behoeften en de behoeften van de planeet.

Cultuur:

Een visuele weergave van de toewijding van de UAE aan tradities, cultureel erfgoed en de mondiale dialoog over klimaatactie, weerspiegeld door de collectieve inspanningen van meer dan 200 nationaliteiten, waardoor een eenheid van diverse culturen wordt gesmeed op weg naar een duurzamere toekomst.

Innovatie:

Geïnspireerd door de reis van de UAE van zee naar de ruimte, vertegenwoordigt de walvis in de zee de verbinding met het rijke maritieme erfgoed en de bescherming van het mariene milieu, terwijl het vliegtuig in de lucht het meedogenloze streven naar innovatie en verkenning symboliseert.

 

Luxemburg Noël 2023

De ontwerpen van de kerstzegels 2023 zijn op zijn zachtst gezegd verrassend: een smeltende sneeuwpop en een zwetende Boxemännchen. Als de stijl van graffitikunstenaar Alain Welter je op het eerste gezicht doet glimlachen, zetten de illustraties vervolgens aan tot nadenken over de gevolgen van klimaatverandering. Daarom hebben we voor de editie van dit jaar vrijwillig besloten de postzegels niet te verbeteren, ter ondersteuning van de boodschap die we wilden overbrengen. Het jaar 2023 gaat als warmste jaar ooit gemeten de geschiedenis in, na een ‘buitengewone’ november. Voor de zesde keer op rij werd een maandrecord opgetekend. Dat heeft de Europese klimaatdienst Copernicus bekendgemaakt.

 

Meer info:

Emirates Post Group: https://www.emiratespostshop.ae/category/stamp/

Luxemburg Post: https://www.postphilately.lu/fr-FR/Products/Collectionneurs

Eerdere blogs kersttradities: https://www.postzegelblog.nl/tag/kersttradities/

 

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
Thematisch Verenigde Arabische Emiraten KerstNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (6 stemmen, gemiddeld: 5,00 uit 5)
Laden...
PrintSchrijf een reactie

Reacties (0)

Schrijf een reactie

(registratie is niet nodig)