Grapjes met postzegels (deel 2) - Postzegelblog

Grapjes met postzegels (deel 2)

1

Gehalveerde postzegels die officieel als zodanig mochten worden gebruikt zijn genoegzaam bekend. Maar niet-officieel gehalveerde postzegels om aan een bepaald tarief te kunnen voldoen worden beschouwd als zijnde ‘beschadigd’ en tellen niet mee in het tariefbedrag.

Het tarief voor een brief tot 20 gram was 70 cent vanaf 1 april 1982 tot 1 juni 1986. De postzegel van 65 cent was uitgegeven op 15 december 1981, dus deze moest op 6 april 1983 worden bij gefrankeerd met 5 cent. Had de Amsterdamse afzender geen postzegels in huis van 5 cent? In elk geval wel van 10 cent en resoluut pakte hij de schaar en knipte een Crouwelzegel van 10 cent diagonaal doormidden en plakte deze naast de zegel van 65 cent.
Of was hier opzet in het spel? Want de gehalveerde zegel werd als eerste opgeplakt en dat is natuurlijk niet de gebruikelijke wijze. En dan de geadresseerde, een heel bekende filatelist. Een ‘mooi’ stukje ‘maakwerk’ dat blijkbaar geaccepteerd is door de Post.

Ik heb nog geen ander poststuk kunnen vinden waarop deze halvering met een Crouwelzegel op die manier voorkomt. U wel? Of heeft u wellicht andere voorbeelden? Laat het even weten.

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
Historisch Nederland NederlandNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (Breng als eerste je stem uit.)
Laden...
PrintSchrijf een reactie

Reacties (1)

Schrijf een reactie

(registratie is niet nodig)