Dinosaurussen in Leiden, Leeuwarden, Rotterdam en Vlaardingen - Postzegelblog

Dinosaurussen in Leiden, Leeuwarden, Rotterdam en Vlaardingen

0

In de zomerperiode 2023 zijn weer dinosaurussen te zien als expo’s in Leiden, Leeuwarden, Rotterdam en Vlaardingen. Kom eens langs met uw (klein)kinderen en bezoek de interessante periode van het leefgebied van de dinosaurussen. Kom oog in oog te staan met deze enorme dieren tijdens de prehistorie.

Natuurmuseum Fryslân

Gigantische afmetingen, een enorme bek en vlijmscherpe tanden: de Tyrannosaurus rex is één van de gevaarlijkste roofdinosauriërs die ooit hebben geleefd. Het idee dat dit dier daadwerkelijk op aarde heeft rondgelopen boezemt nog altijd ontzag in. Stap daarom 66 miljoen jaar terug in de tijd en ga op een wervelende ontdekkingsreis naar de T. rex, Koning van de Krijt periode.

Het topstuk van T. rex in Town is een wetenschappelijk model van het skelet van de T. rex. Skeletten van een T. rex behoren tot de zeldzaamste fossielen ter wereld. Dino-expert Anne Schulp uit Sneek groef in Amerika, samen met een team van Naturalis Biodiversity Center, de botten op. Het skelet is één van de meest complete ooit gevonden.

In de expositie ga je ontdekken wat de botten prijsgeven over het turbulente leven van dit indrukwekkende dier. Hoe oud was ze precies, wat stond er op het menu en wat vertellen de botbreuken over haar leven? Doe een dansje om een T. rex vrouwtje te verleiden of maak met spuitbussen een graffiti dino. Helemaal spannend is de fietstest: kun je al fietsend een woeste T. rex voor blijven of word je opgeslokt met huid en haar? En ben jij eigenlijk een goede dino-snack?

 

World of Dinos

Deze zomervakantie nemen levensgrote dinosaurussen de Van Nelle Fabriek over. Help jij ranger Tom van 8 juli t/m 27 augustus in zijn onvergetelijke ontdekkingstocht? Trotseer alle uitdagingen, kijk de meest angstaanjagende dino’s in de ogen en beleef de spannendste avonturen. Maar pas op! Je bezoek is niet zonder gevaar….

Voorstudie Nederland Zomerpostzegels 1955, Fabrieksgebouw te Rotterdam. Bron: Delpher.nl

Hoe groot was Omeisaurus? Wat was de meest angstaanjagende dino? En hoe snel kon Pterodactylus vliegen? Ga als echte avonturier op ontdekkingstocht door World of Dinos en leer alles over dinosaurussen, hun leefomgeving en hun gewoontes. Weet jij alle vragen van de speurtocht te beantwoorden?

Ga op jeepsafari, maak een ritje in de dino express of ga als een echte ranger opzoek naar bijzondere opgravingen. Misschien sla jij zelfs wel een balletje op de dino golfbaan. Voor jong en oud is er van alles te beleven in de avontuurlijke kidszone van World of Dinos!

 

Naturalis

Enkele jaren geleden legde Naturalis in de prairie van Montana (VS) een van de meest complete en best bewaard gebleven skeletten bloot van de beroemde vleesetende dinosauriër. In een houding alsof ze elk moment kan aanvallen, neemt Trix je mee terug in de tijd, samen met andere oerreptielen die 160 miljoen jaar lang over de aarde heersten.

Dankzij onze dinovondsten zijn onderzoekers van Naturalis veel te weten gekomen over dinosauriërs en de tijd waarin ze leefden. Onze experts weten steeds meer over het gedrag van de dieren en hoe de omgeving van miljoenen jaren geleden eruitzag. Naar die wereld neemt Dinotijd je mee, waardoor de fossielen veel meer worden dan versteende botten. Met speciale projecties en geluiden veranderen ze in dieren van vlees en bloed. In Dinotijd komen dinosauriërs tot leven.

In de 12 meter hoge zaal komen de reusachtige dino’s optimaal tot hun recht. En natuurlijk is Trix daarvan het hoogtepunt. Maar ook de Triceratops mag genoemd worden, want van deze dinosauriër heeft Naturalis meerdere exemplaren uit de grond opgediept. Dat levert nog meer kennis op over hoe de dieren zijn gebouwd. Bij opgravingen vinden we nooit complete dinosauriërs. De ontbrekende botten komen uit de 3D-printer; een gloednieuwe techniek die ook de museumwereld opgang maakt.

 

Museum Vlaardingen

Kom naar Museum Vlaardingen en ga op avontuur in de spannende dino-tentoonstelling. Ontmoet dinosaurussen en andere coole dieren uit de oertijd. In de tentoonstelling is heel veel te zien en te doen. Zo kan je dino’s laten bewegen, botten opgraven, eieren zoeken, puzzels oplossen en andere leuke opdrachten doen, kleuren, knutselen en nog veel meer…

Leer, speel, ontdek en beleef:

  • Welke dino’s leefden in welke tijd?
  • Welke verschillende soorten Pterosauriërs zijn er?
  • Dino’s of reptielen: wat is het verschil?
  • Vogels en dino’s: vliegen er nu nog dino’s om ons heen?
  • Van ei tot dino: welke dino komt uit welk ei?
  • Durf jij aan de tanden en klauwen van een T-Rex te voelen?
  • Het uitsterven van de dino’s: Hoe zat dat nou precies?

Centraal Afrika (1996): Dino eieren (CHINA ’96).

Leuk voor het hele gezin of voor een bezoek met de klas.

 

Meer info:

Natuurmuseum Fryslân, t/m 3 september 2023: https://natuurmuseumfryslan.nl/programma/trex/

World of Dinos t/m 27 augustus 2023: https://www.worldofdinos.nl/

Naturalis: https://www.naturalis.nl/museum/museumzalen/dinotijd

Museum Vlaardingen, t/m 20 augustus 2023:

https://www.museumvlaardingen.nl/tentoonstellingen/dinos-in-museum-vlaardingen

 

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
Thematisch Centraal Afrika Noord Korea Verenigde statenNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (6 stemmen, gemiddeld: 5,00 uit 5)
Laden...
PrintSchrijf een reactie

Reacties (0)

Schrijf een reactie

(registratie is niet nodig)