Prins Willem-Alexander en Prinses Máxima brengen een driedaags bezoek (28 tot en met 30 oktober) aan Bhutan. Zij zijn daar op uitnodiging van Koning Jigme Khesar Namgyel Wangchuck. Het bezoek bestendigt de vriendschappelijke relatie tussen beide landen, meldt de Rijksvoorlichtingsdienst. Afgelopen week vergezelden Prins Willem-Alexander en Prinses Máxima Koningin Beatrix tijdens het staatsbezoek aan India.

Bhutan (2011): Koning Jigme Khesar Namgyel Wangchuck.

Dag 1: Na aankomst in Paro bezocht het paar het National Museum, een onderwijsinstituut dat de historie en cultuur van Bhutan toont. Vervolgens bezochten zij Kyichu Lhakhang, één van de oudste Boeddhistische tempels van Bhutan.

Bhutan (2017): Pilgrime sites of Bhutan. 1e zegel = Kyichu Lhakhang.

Dag 2: Prins Willem-Alexander en prinses Máxima gingen vandaag in de Bhutaanse hoofdstad Thimphu op audiëntie bij en lunchen met de koning van Bhutan, de bijna 28-jarige Jigme Khesar Namgyel Wangchuck. Het paar ging ook naar een centrum voor traditionele geneeskunde en naar een boogschietclub. De nationale boogschiet federatie kreeg in 2004 de Prins Claus Prijs.