Stamps of Thrones! - Postzegelblog

Stamps of Thrones!

1

De berichten in Winterfell, Westeros en Essos hoeven nu niet meer per kraai, draak, ruiter of loper verstuurd te worden. Dat heen en weer gereis van adellijke personen om alle intriges en onderhandelingen te regelen is overbodig: het kan nu per post worden afgedaan. De Britse posterijen hebben op 23 januari j.l. maar liefst 15 postzegels uitgegeven waarop personages en objecten uit de fantasy serie Game of Thrones afgebeeld staan.

Het wachten is op de achtste serie, die in 2019 uitgestraald zal worden. Game of Thrones is een Amerikaanse fantasy-televisieserie die sinds 17 april 2011 uitgezonden wordt op de televisiezender HBO. De serie is gebaseerd op de boeken uit het epos “Het Lied van IJs en Vuur” van de Amerikaanse schrijver George R.R. Martin.

Het verhaal van Game of Thrones speelt zich af in een mythische wereld, vooral in de Zeven Koninkrijken op het westelijke continent Westeros. Maar ook in het uiterste noorden van Westeros en op het oostelijke continent Essos.

De serie bevat meerdere verhaallijnen. Het grootste deel van de serie speelt zich af op het mythische continent Westeros, waar enkele adellijke families strijden om de macht in het rijk. Daarnaast komt ook de strijd tussen de “Nachtwacht” (Night’s Watch) en de gevaren achter de Muur aan bod. De Zeven Koninkrijken worden van het verre noorden gescheiden door de grote ijsmuur. De muur wordt bemand door de Nachtwacht (“Night’s Watch”), die het rijk beschermt tegen de gevaren achter de muur. Het andere gedeelte van de serie speelt zich af op het oostelijke continent Essos, waar Daenerys Targaryen een weg probeert te vinden naar haar koningschap in Westeros.

De Zeven Koninkrijken vormden ooit zeven aparte staten maar werden verenigd door de Targaryens. Zij regeerden bijna 300 jaar over de Zeven Koninkrijken totdat Aerys II Targaryen “De Krankzinnige” door een verbond van Baratheons, Starks, Arryns, Tullings en Lannisters werd afgezet en gedood. Robert Baratheon werd de nieuwe koning. Na de dood van Aerys II Targaryen vluchtten zijn jongste kinderen, Viserys en Daenerys, naar Essos, het oostelijke continent. Het epos is geschreven in maar liefst zeven boeken en vormen een basis voor vele verhalen waarin fantastische werelden vermengd worden met puur uitvergrote menselijke eigenschappen en gedrag. Het fascineert je vanaf het eerste moment omdat het allemaal zo onverwacht voor de hand ligt. Wat je eigenlijk verwacht gebeurt, maar dan tien keer uitvergroot, je zegt verdorie, zie je wel!

Waarschuwing: als je er eenmaal aan begint raak je er aan verslaafd, je moet kijken of lezen. Je moet toch wel een groot schrijver zijn om dit voor elkaar te krijgen.

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegelsNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (3 stemmen, gemiddeld: 5,00 uit 5)
Laden...
PrintSchrijf een reactie

Reacties (1)

Schrijf een reactie

(registratie is niet nodig)