PostNL houdt aanstootgevende postzegel tegen - Postzegelblog

PostNL houdt aanstootgevende postzegel tegen

2

Na wat aanpassingen zijn de persoonlijke postzegels van postzegelhandelaar Cees van der Wel toch goedgekeurd door PostNL.
Hij uploadde een tekening van de kunstenaar Ap Kooistra van een vrouw met ontblote tepels op de website van PostNL om er een persoonlijke postzegel van te laten maken om aan zijn vrienden en kennissen uit te delen, maar PostNL stak hier een stokje voor.

In strijd met goede zeden
De getekende tepels vond PostNL veel te aanstootgevend om op een postzegel af te drukken.
Volgens een woordvoerder van PostNL moeten mensen die een postzegel ontwerpen zich houden aan artikel 4.5. Daarin staat dat zelf ontworpen postzegels niet in bestelling worden genomen als de afbeelding onwettig, kwetsend, beledigend, aanstootgevend of immoreel is, ingaat tegen de goede zeden of nadelig kan zijn voor derden.
Deze interventie van PostNL heeft wellicht veel leed weten te voorkomen.

Uiteindelijk heeft de postzegelhandelaar uit Den Helder de afbeelding wat aangepast. Nadat een grote censuurbalk op de boezem van de getekende vrouw was geplaatst, werd het ontwerp door PostNL geaccepteerd en werden de bestelde postzegels netjes afgeleverd.

Postzegel met aangepaste afbeelding.

 

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
Persoonlijke postzegelsNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (1 stemmen, gemiddeld: 5,00 uit 5)
Laden...
PrintSchrijf een reactie

Reacties (2) Schrijf een reactie

Schrijf een reactie

(registratie is niet nodig)