Toch Postzegels t.g.v. 150 Jaar Limburg! - Postzegelblog

Toch Postzegels t.g.v. 150 Jaar Limburg!

0

In een artikel dat ik in mijn clubblad ’t Faktuweeltje publiceerde heb ik geklaagd, dat er voor het 150 jarig bestaan van Limburg als deel van Nederland, geen zegel uitgegeven is.

Clublid Stevens heeft mij er op gewezen dat er wel degelijk een uitgave is die daar aandacht aan besteed. Het is in de vorm van persoonlijke zegels, wel bijzonder in een velletje, twee stuks. Ziet er mooi uit, alhoewel water nu weer niet direct uitgesproken Limburgs is, dacht ik zo. Maar goed, ziet er mooi uit. Leuk bericht voor de filatelisten: de postzegel is in een zeer beperkte oplage van 2000 exemplaren gedrukt en werd bij de speciale viering uitgegeven.

Het eerste exemplaar werd op 11 mei 2017 door Gouverneur Theo Bovens overhandigd aan de heer Eekma uit Molenhoek “Want u heeft het verst moeten reizen”, aldus de Gouverneur (of de man filatelist is, is niet bekend).

In 1867 werd de ‘Conferentie van Londen’ gehouden als resultaat van de zogenaamde ‘Luxemburg crisis’. De Fransen wilden het Hertogdom Luxemburg kopen van de Koning van Nederland en de Groothertog van Luxemburg. Maar Otto von Bismarck, de Duitse Kanselier, zag de bui al hangen: er zou weer een te groot en machtig Frankrijk ontstaan aan de westkant van zijn rijk en Napoleon had het al een keer verprutst. Dus kreeg Luxemburg, op het zelfde moment dat Limburg bij Nederland kwam een neutrale status. Het Duitse garnizoen zou zich terugtrekken en de fortificaties werden geslecht. Dat gebeurde pas in 1883. Ook hiervoor werd een postzegel uitgegeven. Een plattegrond van de voormalige fortificaties geprojecteerd op de tuin die er nu ligt.

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
Historisch Persoonlijke postzegels Frankrijk NapoleonNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (3 stemmen, gemiddeld: 5,00 uit 5)
Laden...
PrintSchrijf een reactie

Reacties (0)

Schrijf een reactie

(registratie is niet nodig)