Nieuw Gesignaleerd 2016 (4) - Postzegelblog

Nieuw Gesignaleerd 2016 (4)

0

thumbEr verschijnen met grote regelmaat veel nieuwe postzegels van uiteenlopende onderwerpen. Hieronder vind je een greep uit de recent verschenen postzegels van de gehele wereld.

Macedonië heeft een nieuwe zegel uitgegeven in de serie transportmiddelen. Ditmaal was de trein aan de beurt.

jcp31602

De Italiaanse krant ‘Corriere della Sera’ werd op 5 maart 1876 voor het eerst uitgegeven. Ter gelegenheid van het 140-jarig bestaan werd een postzegel uitgegeven. De krant was overigens in 1908 de eerste die stripverhalen in Italië publiceerde.

itp31612

Dit jaar is een vriendschapsjaar tussen Griekenland en Rusland. Ter gelegenheid daarvan heeft Griekenland onderstaande postzegels uitgegeven.

grp31604a

De wereldjeugddagen van de katholieke kerk vonden dit jaar plaarts in Kraków. Ter gelegenheid daarvan hebben Polen en Vaticaanstad een gemeenschappelijke uitgifte gedaan. Onderstaand de Poolse variant.

plp31614a

In 1991 werd de IAATO opgericht, de Internationale Vereniging van Antarctische Reisorganisaties. Aangezien er volgens het Antarctisch Verdrag niemand soevereiniteit over het continent heeft, is deze vereniging in het leven geroepen om het toerisme in goede banen te leiden. Ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan heeft Zuid-Georgië vier postzegels uitgegeven.

fmp31603

Er worden natuurlijk vele postzegels uitgegeven ter gelegenheid van de Olympische Spelen in Rio de Janeiro, die op het punt van beginnen staan. Onderstaand ziet u de zegels van het Eiland Man. Sporters onder de vlag van het Eiland Man zult u in Rio echter niet aantreffen, zij doen mee met ‘Team GB’. Eén van de Manx atleten in dit team is (baan)wielrenner Marc Cavendish, wat gelijk het onderwerp van de linker postzegel verklaart.

mnp31609

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
Nieuwtjes Griekenland Polen Rusland Pinguins Religie Toerisme SpoorwegenNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (4 stemmen, gemiddeld: 3,50 uit 5)
Laden...
PrintSchrijf een reactie

Reacties (0)

Schrijf een reactie

(registratie is niet nodig)