Bpost mag postzegel niet duurder maken - Postzegelblog

Bpost mag postzegel niet duurder maken

6

“Na een uitvoerige analyse blijkt dat de voorgestelde tariefverhoging zou leiden tot prijzen die duidelijk boven de kosten plus een redelijke winst liggen en dit is strijd met het Europese en Belgische wettelijke postale kader voor universele postdiensten”, luidt het in een persbericht.

Volgens het Belgisch Instituut voor Postdiensten en Telecommunicatie (BIPT) maken de tarieven die Bpost voorstelde een winstmarge mogelijk die, bovenop de dekking van de kosten, de redelijke winst van 15 procent “ruimschoots overschrijdt”.

Bpost verhoogde op 1 januari 2017 enkele tarieven: voor administratieve briefwisseling, geadresseerde reclamezendingen, zendingen met een groot volume, ongeadresseerde zendingen en pers. Gemiddeld stegen die prijzen volgens Bpost met 1,5 procent. De prijs van de gewone postzegels bleef toen onveranderd in afwachting van een beslissing van het BIPT, die uiteindelijk dus negatief uitgedraaid is.

Bron: VTM Nieuws

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
BelgiëNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (5 stemmen, gemiddeld: 5,00 uit 5)
Laden...
PrintSchrijf een reactie

Tags bij dit artikel

Reacties (6) Schrijf een reactie

 • Pieter op 30 maart 2017 om 12:31

  Daar kunnen ze in Nederland nog een puntje aan zuigen…

 • Jan1954 op 30 maart 2017 om 12:56

  Wat zijn dan de Belgische tarieven?

 • Pieter op 30 maart 2017 om 13:18

  Genormaliseerde brief 0 – 50g binnen Belgie 0,74 € (bij volume-aankoop)

 • philippe rewers op 30 maart 2017 om 21:02

  de post mag zijn tarieven niet verhogen met 2 cent maar de regering mag wel de energie tarieven verhogen met meer dan 100% in enkele jaren

 • Patrick Lava op 30 maart 2017 om 21:19

  Ondertussen is Bpost het niet eens met de beslissing van de BIPT. Ze heeft dan ook aangekondigd dat ze ‘alle mogelijke juridische stappen’ zal zetten om toch groen licht te krijgen voor een prijsverhoging van de postzegels.
  Het Belgische postbedrijf wijst erop dat de geplande prijsverhoging economisch verantwoord is door de hoge inflatie en de daling van het volume van klassieke brievenpost.
  Voorts wijst Bpost erop dat de prijs van een Belgische postzegel (0,79 euro) een stuk goedkoper is dan het Europese gemiddelde (1,1 euro) en dat de Belgische prijsverhogingen in de voorbije tien jaar kleiner waren dan in de andere Europese landen.
  Wordt vervolgd.

 • Lars op 31 maart 2017 om 08:13

  Europese gemiddelde 1,10 euro? Ben benieuwd waar ze dat bedrag vandaan halen… Uit een hoge hoed waarschijnlijk.

Schrijf een reactie

(registratie is niet nodig)