Topopbrengst voor Nederlands stuk! - Postzegelblog

Topopbrengst voor Nederlands stuk!

2

NVPH nummer 60b, met een toch al niet geringe NVPH notering van 30.000 euro, bracht vandaag een veelvoud op in de veiling bij van Dieten.

De uiteindelijke opbrengst werd € 431.000 (plus opgeld). Daarmee is het recordbedrag dat tot nu toe betaald werd voor een nederlandse zegel (NVPH Nummer 11 postfris, in 2015 verkocht voor €102.000) met een veelvoud overschreden.

Opmerkelijk detail is misschien nog wel dat, indien de zegels niet kopstaand aan elkaar zouden zitten, de waarde nagenoeg nihil zou zijn.

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegelsNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (2 stemmen, gemiddeld: 5,00 uit 5)
Laden...
PrintSchrijf een reactie

Tags bij dit artikel

  Reacties (2) Schrijf een reactie

  • willem hogendoorn op 6 oktober 2022 om 21:50

   Tja, zegels die kopstaand aan elkaar vastzitten is natuurlijk wel leuk en uniek, Maar daar dit bedrag voor neertellen……?

  • Arjan Keppel op 6 oktober 2022 om 22:14

   Ik vind het altijd zo opmerkelijk dat er een hele laag ‘onzichtbare’ verzamelaars is, waar je nooit van hoort. De on line aanwezigheid van verzamelaars is toch vaak wat thematischer ingesteld, of op een iets ander niveau dan waar deze topverzamelaars zich op bewegen. Op weg naar een ‘ouderwets’ gedegen verzameling van een land of een serie o.i.d. Is hun werk ooit terug te zien? Op tentoonstellingen en shows misschien? Hier in Schotland kom ik nooit iets tegen, maar dat is natuurlijk wel logisch. Alhoewel ik nu één iemand ken die dreigt volgend jaar op het jaarlijkse congres een grote verzameling Nederlandse proeven te laten zien (ben benieuwd!). Worden er in Nederland wel vaker topverzamelingen tentoongesteld? Dan moet ik misschien mijn reisschema toch eens wat gaan aanpassen aan de data van shows. :-)
   Maar het gaat me niet alleen om verzamelingen zien. Ik zou het geweldig vinden om te kunnen profiteren van de kennis die dit soort verzamelaars kunnen hebben. Ik vind bijv. de tussenoorlogse periode van Ned. Indië superinteressant en al is veel van bijv. Rein Bakhuizen etc. z’n kennis nog steeds on line te vinden, er zitten toch ook wel gaten in het verhaal die ik graag ingevuld zou zien…

  Schrijf een reactie

  (registratie is niet nodig)