Sandd Zet aanval in - Postzegelblog

Sandd Zet aanval in

0

Postbedrijf Sanddi wil met PostNL gaan concurreren op de particuliere postmarkt. Wij kunnen het goedkoper aanbieden”, zegt ceo Ronald van de Laar. In november heeft Sandd een plan gepresenteerd aan demissionair minister Kamp (economische zaken) die over de zogeheten wet op universele postdienstverlening (UPD) gaat. Deze wet regelt de postbezorging aan particulieren, de hoogte van de, het aantal bezorgdagen en het aantal brievenbussen dat in Nederland staat.


Sandd, de tweede postbezorger van Nederland, heeft al een aantal jaren de ambitie om deze UPD uit te voeren. De postzegelprijs zou in het geval van Sandd-dienstverlening dalen van 78 cent naar 55 cent, zo blijkt uit het (nog geheime) bedrijfsplan, zo bevestigt Van de Laar. We denken dat dit een goede ontwikkeling is voor de consument in Nederland.”
PostNL verhoogde de postzegelprijs in de afgelopen jaren van 44 naar inmiddels 78 cent. De particuliere post is een belangrijke omzetbron voor PostNL, omdat ze elk jaar toestemming krijgt van minister Kamp om de postzegelprijs te verhogen. Daarmee houdt PostNL de omzet deels op peil, die kwartaal op kwartaal krimpt door digitalisering.

Bron: ANP/Haarlems Dagblad

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegelsNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (Breng als eerste je stem uit.)
Laden...
PrintSchrijf een reactie

Tags bij dit artikel

Reacties (0)

Schrijf een reactie

(registratie is niet nodig)