Nationale stoomtreindag 25 mei 2017 - Postzegelblog

Nationale stoomtreindag 25 mei 2017

0

Traditioneel is Hemelvaartsdag de start van alle railmusea in het land. Op 25 mei zullen bijna alle maatschappijen het publiek vermaken met speciale ritten en materieel. Maak een reis door het verleden met een stoomtrein of stoomtram. Alle vrijwilligers hebben in de wintermaanden groot onderhoud gepleegd, zodat alles weer in goede conditie kan rijden. Hieronder een selectie.

Museum Buurtspoorweg (MBS)

MBS pakt extra uit door met alle stoomlocomotieven en rijtuigen te rijden op 25 mei.
MBS rijdt elk uur van Haaksbergen naar Boekelo. Dit jaar bestaat het Museum Buurtspoorweg 50 jaar. Het jubileum wordt het gehele jaar gevierd met bezoek van diverse gastlocomotieven van andere spoorwegmusea. De NS 162 is op dit moment te gast. Van 25 mei t/m 29 oktober is de tentoonstelling “50 Jaar Museumbuurtspoorweg” te bekijken.

De NS 162 is één van de vijf NS-loks uit een serie voor het Britse War Department gebouwde dieselloks. Deze loks werden in Engeland gebruikt voor rangeerwerk bij munitiedepots. Ze werden in Friesland in dienst genomen voor het rijden van goederentreinen. De NS 162 werd in 1957 verkocht aan de mijn “Willem-Sophia” en was daar tot 1970 in dienst. De loc is na een grondige renovatie sinds 2012 weer rijvaardig.
Op 25 mei en 26 mei zijn op de locatie Boekelo grote LGB modelspoorbanen te zien.

Foto: Particuliere mijn de Willem-Sophia (1955)

Vergelijkbaar Oranje-Nassau mijnschacht

Drukproef van de jubileumzegel, ivm het 50-jarig jubileum van de Staatsmijnen in 1952.

NS 162 locomotief

Zoutboortoren in Hengelo. Boekelo had de eerste.

Info: https://www.museumbuurtspoorweg.nl/evenement/25-en-26-mei-nationale-stoomtreindag-en-modelspoorbanen/

Goes Borsele (SGB)
Elk jaar verzorgt de organisatie van SGB het driedaagse event ‘Sporen naar het verleden’. Ik heb meerdere keren dit grote event bezocht en het is echt de moeite waard ! Dit jaar zijn twee stoomlocomotieven te gast, de NS 8811 en de locomotief 22 ‘Tom’.

NS 8811 (zadeltanklocomotief uit 1943).
Oorspronkelijk gebouwd voor het Britse War Department, daarna gekocht door de NS en later doorverkocht naar de Staatsmijnen. De Stoomstichting Nederland (SSN) heeft de locomotief volledig gerestaureerd.

Stoomlocomotief 22 ‘Tom’.
Oorspronkelijk gebouwd in Duitsland en in 1974 gekocht door de Hoogovens. De locomotief doet bij Hoogovens Stoom IJmuiden (HSIJ) dienst als trekkracht van de excursietreinen op het terrein van Tata Steel.

NS 8811

Loc 22 ‘Tom’

Mooi Nederland (2005) met Goes en SGB

Info: http://www.destoomtrein.nl/cms/index.php?show=PO0022LI

Spoorwegmuseum Utrecht
Het gehele gezin naar Utrecht, want daar zijn weer de jaarlijkse Thomas de Stoomlocomotief dagen van 25 t/m 28 mei. Uit de populaire tv-serie zijn Thomas met hun vriendjes Henry en Emily aanwezig en kunnen kinderen meezingen met de Thomas-musical of de nieuwste Thomas films zien.

Isle of Man (1995)

In 2011 was het 100 jaar geleden, dat Wilbert Awdry voor ‘The Railway Series’, Thomas The Tank Engine creërde. In totaal schreef Wilbert 26 afleveringen. Een goede reden om deze zegels uit te geven.


Info:
http://www.spoorwegmuseum.nl/#%21/evenementen/thomas-weekend
http://www.thomasandfriends.com/nl-nl/
Meer info alle railmusea 25 t/m 28 mei: http://railmusea.nl/nationalestoomtreindag/

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
Thematisch Nederland SpoorwegenNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (5 stemmen, gemiddeld: 5,00 uit 5)
Laden...
PrintSchrijf een reactie

Reacties (0)

Schrijf een reactie

(registratie is niet nodig)