Zeg het met bloemen - Postzegelblog

Zeg het met bloemen

0

Op 25 en 26 april zou het bloemencorso plaats vinden in de bollenstreek en in Haarlem. Corona heeft ervoor gezorgd dat dat dit jaar niet door gaat. Om toch een beetje te vieren dat Haarlem (en omgeving) bloemenstad bij uitstek is heeft de Haarlemse filatelistische vereniging ‘Op Hoop van Zegels’ op haar website bij de ‘postgeschiedenis’ drie stukken geplaatst over de postgeschiedenis van Haarlem en omgeving als bloemenstad: https://ohvz.nl/op-hoop-van-zegels/postgeschiedenis/de-iconografie-van-haarlem-en-omstreken/bloemenstad/.

Daarnaast zijn er sinds het vorige bericht (in oktober 2019) de volgende stukken bijgekomen op de website over de postgeschiedenis van Zuid Kennemerland (www.ohvz.nl):
– de postgeschiedenis van de dorpen in de omgeving van Haarlem: Aerdenhout, Bennebroek, Bloemendaal, Haarlemmerliede en Spaarnwoude, Vogelenzang en Zandvoort (aan Heemstede wordt gewerkt en ook aan de postgeschiedenis van Velsen).

– bij de postgeschiedenis van Haarlem zelf is een lijvig stuk toegevoegd over de gebruikte treinstempels en bij ‘iconografie’ staat een stuk over ‘Haarlem en de Spoorwegen’.

– bij ‘bedrijvenpost’ staan nu twee stukken, een over de firma Joh. Enschede, en een over de postgeschiedenis van de tabaksbedrijvigheid in de regio.

– er is een begin gemaakt met een gedetailleerde geschiedenis van het gebruik van perfins in Haarlem.

– en tenslotte staan er nu bij de rubriek ‘ansichtkaarten’ leuke stukken over hertenkampen en over historische winkelpassages.

Veel plezier met het bekijken van deze stukken. Zeg het met bloemen!

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
Nederland SpoorwegenNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (1 stemmen, gemiddeld: 5,00 uit 5)
Laden...
PrintSchrijf een reactie

Reacties (0)

Schrijf een reactie

(registratie is niet nodig)