Nieuw gesignaleerd 2016 (1) - Postzegelblog

Nieuw gesignaleerd 2016 (1)

0

thumb Er verschijnen met grote regelmaat veel nieuwe postzegels van uiteenlopende onderwerpen. Hieronder vind je een greep uit de recent verschenen postzegels van de gehele wereld.

Falkland Islands

De Falklandeilanden besteden met deze zegels aandacht aan Luke Howard, degene die de wetenschappelijke naamgeving van wolken heeft bedacht.

Postzegel Armenië

200 jaar geleden werd in Moskou het Lazarev-instituut geopend voor oosterse talen. Hier kon men Arabisch, Armeens, Turks en Perzisch studeren. Het was voor de Russische Revolutie een verzamelplaats voor de Armeense gemeenschap in Moskou. In de Sovjettijd is het instituut opgehouden te bestaan.

MauritiusHet nationaal archief van Mauritius bestaat 200 jaar en wordt geëerd met deze postzegel.

Slovensko

Slowakije vierde de dag van de postzegel met deze zegel die het oude hoofdpostkantoor van Bratislava toont.

Korea

Noord-Korea heeft per augustus 2015 de klok een half uur teruggezet en daarmee de Pyongyang-tijd geïntroduceerd. In januari 2016 werd daaraan bovenstaande postzegel gewijd.

Lituva

In 2016 heeft Litouwen een nieuwe serie frankeerzegels uitgegeven die de ontwikkeling van het landswapen door de eeuwen heen verbeelden, van 1410 (1 cent) tot het huidige landswapen uit 1993 (62 cent).

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
Thematisch Armenië Litouwen Noord Korea Architectuur Boeken Landkaarten Onderwijs Paarden WapensNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (2 stemmen, gemiddeld: 3,00 uit 5)
Laden...
PrintSchrijf een reactie

Reacties (0)

Schrijf een reactie

(registratie is niet nodig)