Romantiek beleven in de Keukenhof - Postzegelblog

Romantiek beleven in de Keukenhof

0

Acht weken lang kunt u genieten van de Keukenhof (open t/m 13 mei). Vooral tijdens Pasen en de bloemencorso periode is het erg druk met toeristen uit Japan en Duitsland op de buitenplaats en het landgoed Keukenhof. De Keukenhof staat dit jaar in het teken van Romantiek in bloemen. Romantiek en bloemen zijn immers onlosmakelijk met elkaar verbonden. De Keukenhof, met een zee van bloemen, brengt u zeker in een romantische lentesfeer.

Historie

Schoolplaat: Jacoba van Beieren voor Gorinchem, 1 december 1417. Coll: R. Koo

Oorspronkelijk had deze buitenplaats een andere functie. De regio van de Keukenhof is als landgoed in verschillende handen geweest. Op dit landgoed bevond zich een kruidentuin en het was een jachtgebied voor allerlei klein wild. Kruiden en geschoten wild belandden in de keuken van de Hollandse gravin Jacoba van Beieren (1401-1436) en dat verklaart de naam. Jacoba is nog altijd het ‘symbool’ van de Keukenhof.

In de eerste helft van de zeventiende eeuw werd pas het kasteel Keukenhof gebouwd.

Landschapsarchitecten Jan David Zocher en zijn zoon Louis Paul Zocher, later ook de ontwerpers van het Vondelpark, richtten in 1857 de tuin rondom het kasteel opnieuw in. Dat park, in Engelse landschapsstijl, vormt nog altijd de basis van Keukenhof.

Voorjaarsbloemen (1996): Tuinontwerp Kasteel Keukenhof door de heren Zocher (1857)

In 1949 namen tien bollenkwekers en -exporteurs het initiatief tot de oprichting van de Stichting Keukenhof. De bedoeling was een ‘etalage’ voor de bloembollen in te richten. Een jaar later ging het tentoonstellingsterrein vlakbij Lisse open. In 1950 kwamen er meer dan tweehonderdduizend bezoekers tijdens de eerste Keukenhof.

Poster eerste Keukenhof in 1950 met Jacoba van Beieren

Voor gebruik tarief Europa (2006)

 

Keukenhof cijfers en beroemde bezoekers

De Keukenhof ontvangt jaarlijks 1 miljoen bezoekers uit meer dan 100 landen. In het park van 32ha worden 7 miljoen bloembollen getoond gecombineerd met bloemenshows. Vanaf 1950 heeft de Keukenhof beroemde gasten mogen verwelkomen oa. Dwight Eisenhower, Jimmy Carter, Hilary Clinton.

Bezoek

In 2012 kreeg u bij aankoop van het Tulpen Vijfje korting bij bezoek Keukenhof. Nu kunt u ook combikaarten kopen voor de entree gecombineerd met trein of bus vervoer.

De eerste officiële Nederlandse 5 euro herdenkingsmunt van 2012 ter ere van 400 jaar diplomatieke betrekkingen tussen Nederland en Turkije

Als u dit voorjaar de Keukenhof bezoekt dan kunt u ook zo’n foto maken!

Huidig park. Foto: Keukenhof

 

Meer info:

https://keukenhof.nl/nl/

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
Historisch Burchten,Kastelen en Paleizen PaleizenNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (9 stemmen, gemiddeld: 4,56 uit 5)
Laden...
PrintSchrijf een reactie

Reacties (0)

Schrijf een reactie

(registratie is niet nodig)