Zomervakantie - Postzegelblog

Zomervakantie

0

Vakantie, wie is er niet aan toe ? De zwarte zaterdag hebben we net gehad. Toch zijn er veel Nederlanders die niet met vakantie gaan om verschillende redenen. De een kan niet weg vanwege financiële problemen, de ander vanwege gezondheidsredenen en de laatste groep heeft gewoonweg geen zin om weg te gaan. Waarom vakantiestress als je gewoon thuis kan blijven ? We geven een aantal tips om de komende weken te relaxen en niet te denken aan de dagelijkse sleur of het werk.

Strand

Twee niet uitgevoerde ontwerpen (Foto: Geheugen van Nederland)

Dit is toch het gebruikelijke beeld als we met vakantie gaan: zon zee en strand.

Een van de pareltjes in museumland is het museum Voorlinden in Wassenaar. Een mooie vel met de topstukken is verschenen op 17 juli jl. Voorlinden heeft nu een tijdelijke expo met de veelzeggende titel: De tussentijd (tot en met 5 november). Deze expo nodigt de bezoeker uit te onthaasten tussen 43 kunstwerken uit verschillende perioden, stijlen en stromingen. Voor ons gevoel gaat het leven snel voorbij en de klok dicteert ons leven. Het gebruik van sociale media dwingt bepaalde mensen altijd online te zijn. Museum Voorlinden drukt even op pauzeknop.

Meer info:
http://www.voorlinden.nl/tentoonstelling/de-tussentijd/

Zalig niets doen

Hoe is de weersverwachting de komende week ? Regen, wind of een beetje zon. Waar gaan we naar toe als het slecht weer is ? Een museumbezoek ligt voor de hand. In het Bergense museum Kranenburgh (tot en met 27 september) zijn kunstinstallaties te zien, die de bezoeker uitnodigen om langzamer te bewegen, langer te kijken, lekker te hangen of stil te staan. Ieder werk roept associaties met nietsdoen op: nutteloosheid, ontspanning, stilstand of prikkelloosheid.
Even geen sociale media gebruiken tijdens de vakantie. Er is tot nu toe geen postzegel nodig om sociale media te promoten. Dat is niet nodig want die categorie gebruikers hebben helemaal geen postzegels nodig.

Ontwerpen van Mr. Norris (GmPsd)

 

Meer info:
http://kranenburgh.nl/agenda/event/295/Het-zalig-nietsdoen#.WX8y0oTyjAW

Er op uit in de periode 1900 – 1980

Door de komst van de brommer, kleine tentjes, de auto en de kampeerwagen kwam vakantie buitenshuis binnen het bereik van steeds meer mensen. Vanaf 1968 kregen de arbeiders ‘vakantiegeld’ en lag de wereld aan je voeten. Bus- en vliegreizen brachten steeds meer vakantiebestemmingen binnen het bereik van ‘de gewone man’. Nostalgie en herkenbare objecten zijn allemaal te zien in Veendam tot en met 1 oktober.

Vanzelfsprekend kopen we ook veel souvenirs uit diverse landen. Hoogtepunt van de tentoonstelling is de ‘Schandmuur’ van foute vakantiesouvenirs. Wie kent ze niet: de geglazuurde wandbordjes en tegeltjes uit Valkenburg en Giethoorn ? Asbakken uit Luxemburg en foto’s van de Rialtobrug in Venetië in een lichtgevende plastic kitsch lijst. Markant stuk is de wandelstok met schildjes van dertig verschillende vakantiebestemmingen.

Meer info:
http://www.veenkoloniaalmuseum.nl/exposities-agenda/vakantie!/

Comfort Zone

De Litouwse kunstenaar Tadao Cern (1983) toont een serie van 24 foto’s waarin badgasten slapend en nietsvermoedend heeft geportretteerd. Expo Comfort Zone is tot en met 22 oktober te zien. Wat zijn de verschillen tussen Cern en Mesdag ? Mesdag schilderde de weidsheid van het strand van het idyllische vissersdorp Scheveningen. Cern daarentegen fotografeert halfnaakte mensen op het strand dicht op de huid.

Stadspost Den Haag Panorama Mesdag Reddingsactie (1987)

 

Meer info:
http://www.panorama-mesdag.nl/ontdek/tentoonstellingen/comfort-zone/

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
Thematisch Nederland Rusland Verenigde staten MuseaNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (10 stemmen, gemiddeld: 4,90 uit 5)
Laden...
PrintSchrijf een reactie

Reacties (0)

Schrijf een reactie

(registratie is niet nodig)