Stadse Fratsen: Oerdrift om te postzegelen - Postzegelblog

Stadse Fratsen: Oerdrift om te postzegelen

0

De Stad Amersfoort verhaalt over gezelschappen die voor de betrokkenen een rusthaven zijn in een hectische wereld. Sommige gezelschappen zijn al eeuwenlang actief.

Ben Montfrooij (l) met Martin Frigerio aan de andere kant van de tafel. Fotograaf: Arjan Klaver

De Engelsman Rowland Hill bedacht in 1837 het systeem om de afzender van een brief de kosten voor het vervoer te laten betalen. Dit bewijs van betaling kreeg begin 1840 een plaats op een enveloppe. Een tiental jaren later zag de term filatelie het levenslicht. Een van de oerdriften van de mens is immers het verzamelen van eetbare dingen, zoals bessen en dieren. De oerdrift kreeg een nieuwe dimensie in de vorm van het verzamelen van postzegels. Ook in Nederland. Voor menig postzegelverzamelaar is het pure ontspanning om op zondag, bij het zien van kleine gekleurde plaatjes tussen een pincet, het venster te openen op de grote, nog onbekende wereld. Alleen, het aantal mensen met het DNA voor dit verzamelinstinct, krimpt echter door de vergrijzing. „En dat is ook niet aan ons voorbijgegaan”, aldus Ben Montfrooij.

Wil je het gehele verhaal lezen? Klik dan hier.

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
NederlandNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (Breng als eerste je stem uit.)
Laden...
PrintSchrijf een reactie

Reacties (0)

Schrijf een reactie

(registratie is niet nodig)