Nederlandse kastelen op postzegels - Postzegelblog

Nederlandse kastelen op postzegels

9

Op 21 februari verschijnt het Nederlandse postzegelvel ‘Nederlandse kastelen’. Op de postzegels zijn twee Nederlandse waterburchten afgebeeld: Doornenburg en Ammersoyen. Het postzegelvel met tien postzegels, waarvan twee verschillende, is ontworpen door Bart de Haas uit Den Haag.

Het ontwerp

Het postzegelvel Nederlandse kastelen telt vijf identieke postzegels van kasteel Doornenburg en vijf identieke postzegels van kasteel Ammersoyen. Op beide postzegels zijn kleurenfoto’s van nu gecombineerd met oude prenten, plattegronden en wapenschilden. Op de postzegel van Doornenburg staat de kleurenfoto links en de prent rechts, op de postzegel van Ammersoyen is de volgorde omgekeerd. Aan de monochrome prenten is een blauwe tint toegevoegd, ontleend aan de kleur van het Priority-logo op de tabs. De contouren van de plattegrond – vierkant bij Doornenburg en met ronde torens bij Ammersoyen – liggen er als laag overheen. Op beide postzegels loopt zowel de prent als de plattegrond door op de postzegel erboven. Op de postzegel van Doornenburg staan links drie transparante wapenschilden van vroegere bewoners van dit kasteel: van boven naar beneden de familiewapens van Van Doornick (1313-1385), Van Bylandt (1385-1481) en Van Homoet (1459-1474). Op de postzegel van Ammersoyen is rechts het familiewapen afgebeeld van de familie Van Arkel-De la Kethullen. De Van Arkels bewoonden Ammersoyen van 1496 tot 1694.

Op de postzegels staan de waardeaanduiding Internationaal 1, Nederland 2017 en het logo van PostEurop. Op de tabs links en rechts is onder het Priority-logo een korte beschrijving van het desbetreffende kasteel te lezen, op de velrand bovenaan staat de titel van het postzegelvel: Nederlandse kastelen. Voor de typografie werd gebruikgemaakt van de DTL Fleischmann (1992) van Erhard Kaiser.

Technische gegevens

Zegelformaat: 36 x 25 mm
Velformaat: 108 x 150 mm
Tanding: 14½ : 14½
Papier: normaal met fosforopdruk
Gomming: synthetisch
Druktechniek: offset
Oplage: 62.000 vellen
Drukkerij: Joh. Enschedé Security Print, Haarlem
Artikelnummer: 370461
Soort postzegel: postzegelvel met 10 postzegels, 2 x 5 zegels met hetzelfde
ontwerp
Drukkleuren: postzegel geel, magenta, cyaan en zwart
UitgiftedatumL 21 februari 2017

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
Nederland Nieuwtjes Burchten,Kastelen en Paleizen PaleizenNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (4 stemmen, gemiddeld: 5,00 uit 5)
Laden...
PrintSchrijf een reactie

Tags bij dit artikel

Reacties (9) Schrijf een reactie

Schrijf een reactie

(registratie is niet nodig)