Koning Bhumibol - Postzegelblog

Koning Bhumibol

4


Hij werd geboren op 5 december 1927 in Cambridge, Massachusetts in de Verenigde Staten, aangezien zijn vader daar studeerde aan de universiteit Harvard. Bhumibol bracht het grootste deel van zijn jeugd door in Lausanne, Zwitserland.
Thailand Bhumibol 1951
Nadat zijn oom, koning Rama VII, aftrad in 1935 werd Bhumibol’s oudere broer, Ananda, gekroond tot koning Rama VIII. Deze overleed al in 1946 door een schotwond. De omstandigheden hieromtrent zijn nog altijd onduidelijk. Bhumibol werd hierdoor koning Rama IX, maar bleef het grootste deel van de tijd doorbrengen in Zwitserland, om zijn studies daar te voltooien. Pas in 1950 keerde hij definitief terug naar Thailand en werd hij gekroond.
Thailand Bhumibol 1984
Door zijn uitzonderlijk lange regeerperiode zijn er uiteraard vele postzegels met zijn beeltenis verschenen. Uiteraard vele langlopende frankeerseries, maar ook postzegels ter ere van zijn verjaardag.
Thailand Bhumibol 1988
Sommige zegels tonen ook de hobby’s van de koning, zoals fotografie.
Thailand Bhumibol 2008
Thailand Bhumibol 2015
Gezien de lange rouwperiode die nu wordt aangekondigd zullen we nog wel enige zegels met de beeltenis van Bhumibol mogen verwachten. Waarschijnlijk zal het ook nog een tijd duren voordat we zegels met de nieuwe koning te zien krijgen.

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
Thailand Thailand KoningshuizenNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (2 stemmen, gemiddeld: 5,00 uit 5)
Laden...
PrintSchrijf een reactie

Tags bij dit artikel

Reacties (4) Schrijf een reactie

 • FrancRossi op 16 oktober 2016 om 15:59

  PRIMA om postzegelblog te linken aan de actualiteit.

 • Lars op 16 oktober 2016 om 16:23

  Ik denk dat we inderdaad nog een aardig aantal zegels met Bhumibol mogen verwachten.
  De uitgifte ’70-jarig regeringsjubileum’ die op zijn verjaardag 5 december gepland staat zal wel komen te vervallen. Misschien wel in de plaats daarvan een andere uitgifte over de koning.
  Een rouwuitgifte zal zeker wel verschijnen. Op dit moment natuurlijk nog geen nieuws hierover. Misschien pas volgend jaar op 13 oktober op zijn eerste sterfdag, als de rouwperiode afgelopen is.
  De kroonprins zal pas koning worden als deze rouwperiode is afgelopen. Dus over een jaar pas. Op nieuwe zegels met zijn beeltenis kunnen we zeker nog wel even wachten.
  In de tussentijd zal het hoofd van de Kroonraad, de 96-jarige generaal Prem, regent zijn.

 • Philip Levert op 18 oktober 2016 om 11:41

  Wie herinnert zich niet de film (1956)
  ‘The King and I’ met Yul Brunner en Deborah Kerr? Film was gebaseerd op musical, die op boeken geschreven door de toenmalige gouvernante aan het Siamese hof in 1862-68.
  De door Yul gespeelde vorst was Bhumibols rechtstreekse voorvader

 • Philip Levert op 19 oktober 2016 om 09:19

  Wie herinnert zich niet de film van Yul Brynner en Deborah Kerr ‘The King and I’?
  Gaat over koning Bhumibols rechtstreekse 19e eeuwse voorvader.

Schrijf een reactie

(registratie is niet nodig)